Ny vinyl om lokal rock – inviterer til slippkonsert i Glenghagen

PLATESLIPP: Sarpsborg Arbeiderblad i samarbeid med Glenghuset gir ut dobbelt blå vinyl med 20 forskjellige band fra Sarpsborg. Slippkonserten er i Glenghagen 15. juni. Kultursjef i SA Lars Weberg (t.v.) og Gleng-sjef Pål Antonsen, håper vinylen vil sette en status for hvor Sarpe-rocken står i Sarpsborg i 2019.

PLATESLIPP: Sarpsborg Arbeiderblad i samarbeid med Glenghuset gir ut dobbelt blå vinyl med 20 forskjellige band fra Sarpsborg. Slippkonserten er i Glenghagen 15. juni. Kultursjef i SA Lars Weberg (t.v.) og Gleng-sjef Pål Antonsen, håper vinylen vil sette en status for hvor Sarpe-rocken står i Sarpsborg i 2019. Foto:

Med vinylen «Sarperock – No Sleep' til Sarpsborg», håper Lars Weberg (SA) og Pål Antonsen (Gleng) å skape et godt bilde av den lokale rocken i Sarpsborg anno 2019.

DEL

– Vi håper plata kan gi et fint bilde av hva som rører seg av lokale rockeband i Sarpsborg per i dag, sier Gleng-sjef Pål Antonsen og kultursjef i SA, Lars Weberg.

– Et samarbeid som dette har ikke skjedd på mange år og det er utrolig morsomt å få det ferdige produktet, tilføyer Antonsen.

500 eksemplarer

I alt 20 forskjellige band er med på platen. Opplaget er på 500 nummererte eksemplarer – på dobbel blå vinyl.

– Det var som en liten «mini»-fødsel. Og den ble veldig bra. Nydelig blå-vinyl, humrer Weberg, som ser fram til å lansere den nye plata i Glenghagen under Glengfestivalen om et par uker.

Plata er gitt ut av det nyetablerte selskapet Gleng Records og er et samarbeid mellom Glenghuset og Sarpsborg Arbeiderblad. Lydmuren AS har stått for mastringen. Den nye vinylen skal slippes under Glengfestivalen lørdag 15. juni. Deretter blir den å finne i byens to lokale platebutikker – Retro Vinyl og Sarpsborg Mynthandel, samt at den kan bestilles via Facebook-siden til Gleng Records.

Konsert hele dagen

Utgivelsen skal markeres med en lang og variert rockekonsert i Glenghagen. Spennvidden er stor innen rocke-sjangeren, og nesten alle bandene som deltar på plata vil delta på konserten i Glenghagen.

– Vi ønsket oss et godt sjangerspenn, vi ønsket ingen ren heavy- eller countryplate, selv om det også helt sikkert hadde latt seg gjøre. I stedet ønsket vi oss en miks for å finne statusen til den lokale rocken i Sarpsborg, sier Lars Weberg til egen avis.

Rockekonserten i Glenghagen er ganske unik, mener Gleng-sjef Pål Antonsen.

– Fra formiddag til natt skal det spilles konserter i Glenghagen. I alt 15 band skal delta på slippkonserten, og hvert band får 30 minutter hver, poengterer han.

Disse deltar på slippkonserten i Glenghagen

 • Føss
 • The Human Nature
 • Rawdhouse
 • Annsofi/JP
 • Rise of the Phoenix
 • Miller Sessions
 • Cassiopeia
 • The Shallow Riverbanks
 • Rødt hår og traumer
 • Graalum
 • Meltdown
 • Radio Luxemburg
 • Growndead
 • H-Gang
 • Wellets

Selvfinansiert

Platen som har fått det slående navnet «Sarperock – No Sleep' til Sarpsborg», spiller på Motörheads klassiske konsertalbum «No Sleep 'til Hammersmith». Omslaget, altså coveret, er tegnet av Sarpsborg-kunstneren Are Buraas. I Sarpsborg er han særlig kjent for å ha dekorert en rekke vegger i byens sentrumsgater, som løvetannen i Oskarsgate og Solo-veggen i gågata. Buraas har ifølge Weberg og Antonsen vært kreativ og sørget for å gjøre coveret så lokalt som mulig. Bjørnen fra byvåpenet står blant annet sentralt.

Prosjektet er selvfinansiert. Men skulle det komme penger ut av prosjektet, skal beløpet utelukkende gå tilbake til lokal rock.

– Ingen av oss skal tjene på dette, men får vi solgt platene og det gir et lite overskudd, vil vi prøve å lage en ny plate, avslutter Lars Weberg og Pål Antonsen.

DESIGN: Sarpsborg-kunstner Are Buraas har tegnet omslaget på den nye vinylplata som slippes 15. juni.

DESIGN: Sarpsborg-kunstner Are Buraas har tegnet omslaget på den nye vinylplata som slippes 15. juni. Foto:

Artikkeltags