Bandytap på en god dag

Nok å gjøre: Sarpsborg bandyklubbs keeper Rikard Thorkildsen hadde mer enn å henge fingrene de første 20 minuttene av kampen. Foto: Ole-Morten Rosted.

Nok å gjøre: Sarpsborg bandyklubbs keeper Rikard Thorkildsen hadde mer enn å henge fingrene de første 20 minuttene av kampen. Foto: Ole-Morten Rosted.

Artikkelen er over 3 år gammel

(SBK- Ullern 5-8) Sarpsborg bandyklubb spilte en av sine beste kamper, men fortiden går det meste mot dem. Tap og nytt rødt kort fikk de.

DEL

Det er viktig å være med fra start av når kampene settes i gang. 0–3 etter ti minutter gjør det ikke lett å vinne bandykamper. Selvsagt blir det ekstra frustrasjon når to av målene er klare offside uten at det blir reagert.

Kom mer og mer

0–4 ble det før første omgang var midtveis, men da var det også hjemmelagets tur til å ta over.

– Det er nesten utilgivelig å gi fra oss så mye som vi gjorde i starten. Vi sliter nok denne sesongen, og da kan vi ikke åpne oss som vi gjorde i dag. Dessverre får vi heller ikke den hjelpen vi skal. Det blir tungt når to av de tre første målene er offside, sier SBKs trener Anton Olsson.

  • Les også: Emil Øby Olsen på landslaget

Bandyklubben reduserte to ganger, mens Ullern satte en ny scoring, før dommer Andrei Jigouline kunne blåse for pause. Christer Lystad og Jonathan Kuusela sto for de scoringene.

En god omgang

Det var tydelig at Sarpsborg Bandyklubb hadde snakket om hvordan de skulle ta igjen Ullern. Det var en innsats, vilje og mye godt spill som preget det første kvarteret av andre omgang spesielt.

Først økte Ullern til 2-2, for bandyklubben i en ti minutters periode reduserte tre ganger. Max Pherson, Jonathan Kuusela og Christer Lystad sto for de scoringene og var sarpingene bare målet etter gjestene.

Jeg så ikke hva som skjedde Andrei Jigouline hoveddommer i kampen

– Jeg hadde tro på at vi skulle klare å sikre oss poeng, for det var vi som produserte og hadde de store sjansene. De kan virkelig takke sin keeper Pete Pättiniemi for at de fortsatt var foran oss i antall scoringer, mente treneren.

Et nytt rødt kort

For tredje gang på like mange kamper pådro Sarpsborg bandyklubb et rødt kort. Denne gang var det Max Pherson som måtte gå i garderoben. En Ullernspiller ville ikke gi fra seg ballen ved et frislag og det ble dytting og knuffing. Da kom Ullerns keeper og tok skikkelig grep på Sarpsborgspilleren. Kun sarpingen fikk rødt kort.

– Jeg så ikke hva som skjedde. Fikk beskjed om at Max Pherson skulle ha rødt kort av min meddommer og det ga jeg ham, sa hoveddommer Andrei Jigouline etter kampen.

SBKs Morten Nilsen var etter kampen i dommergarderoben, men der fikk han beskjed om at meddommeren ikke hadde fått med seg hva Ullern-keeperen gjorde.

– Dette forteller hva vi sliter med, sa en oppgitt Morten Nilsen etter kampen.

Anders Olsson fikk spille kampen mot Ullern, på grunn av forbundet ikke har behandlet hans sak. Ole Braathe har heller ikke fått beskjed om hvor mange kamper han må stå over etter et røde kortet mot Mjøndalen.

KAMPFAKTA

Bandy, eliteserien

SBK-Ullern 5-8 (2-5)

Sarpsborg kunstisbane

Mål:

0-1 (1 min.) Gustav Andersson (Daniel Zeilon)

0-2 (8 min.) Gustav Andersson (Nicolai Pedersen)

0-3 (10 min.) Jonathan Saraby (Matti Väärälä)

0-4 (20 min.) Gustav Andersson (Truls Larsen)

1-4 (23 min.) Christer Lystad (Anton Olsson)

1-5 (25 min.) Henrik Brune

2-5 (33 min.) Jonathan Kuusela (Anders Olsson)

2-6 (48 min.) Henrik Brune (Christoffer Carlström)

3-6 (50 min.) Max Pherson (Anders Olsson)

4-6 (57 min.) Jonathan Kuusela (Lars Bjørge Thorsen)

5-6 (60 min.) Christer Lystad, straffe

5-7 (66 min.) Christoffer Carlström, straffe

5-8 (85 min.) Daniel Zeilon

Utvisninger: Sarpsborg 3 x 10 min + rødt kort, Ullern 3 x 10 min.

Hoveddommer: Andrei Jigouline. Middels.

Tilskuere: 100

LAGET

Målvakt: Rikard Thorkildsen

Forsvar: Anton Olsson, Christoffer Karlsen, Emil Øby Olsen, Andreas Torget, Tim Gustafsson.

Midtbanen: Jonathan Kuusela, Mathias Nilsen, Anders Olsson, Max Pherson.

Angrep: Petter Nicolaisen.

Spilte også: Lars Bjørge Thorsen, Christer Lystad, Andreas Adler Olsen.

Artikkeltags