God innsats i lag-NM

GODE: Mange utøvere fra Sarpsborg Boccia- og Teppecurligklubb sikret seg gode plasseringer i lag-NM.

GODE: Mange utøvere fra Sarpsborg Boccia- og Teppecurligklubb sikret seg gode plasseringer i lag-NM. Foto:

Sarpsborg Boccia- og Teppecurlingklubb tok flere medaljer i lag-NM i boccia.

DEL

Mesterskapet ble arrangert i Mossehallen.

Klubben stilte med tre unge lovende spillere. Anders Hansen, Konrad Galan og Markus Sørå Hansen deltok i klasse 5 junior. Der spilte de mot to juniorlag fra andre klasser, både med og uten funksjonsnedsettelser.

Få juniorlag

– Alle var alene i sin klasse, og da kan man ikke titulere seg som norgesmestere, men alle spilte mange bra kamper. Det er kun en håndfull juniorlag i hele Norge, og Norges Fleridrettsforbund ønsker seg veldig sterkt at flere unge får øynene opp for hvilken glede det er i det å spille boccia. Boccia er også veldig foreldrevennlig, da alt foregår i idrettshaller, og ingen trenger å stå ute og fryse, sier Hanne-Kristin Kåven Kraus som er oppmann for boccia-gruppa i klubben.

Roar Olavsen og Hanne Bracken tok sølv i klasse 5. Der spilte alle mot alle to ganger, over to dager. Duoen spilte stabilt og godt i hele turneringen og ble belønnet med en flott sølvmedalje.

Små marginer

Grethe Osvik, Andrine Kåven Kraus og Hanne-Kristin Kåven Kraus tok bronse i klasse 3. Der spilte alle mot alle to ganger over to dager.

– Selv om vi hadde en seier og en uavgjort mot det laget som ble norgesmester, og en seier og et tap for dem som tok sølvet, så var marginene ikke på vår side i et par av de andre kampene. Alt i alt er vi glad at vi berget bronsen, forteller Kåven Kraus.

Otto Osvik, Svein Andersen og Sten Rino Håkonsen ble nummer fem i klasse 4. Elleve lag spilte alle mot alle over to dager. Trion spilte absolutt mange bra kamper, men det holdt ikke til pallplass.

Artikkeltags