Tidligere denne uken slo Halden HK seg selv konkurs, og klubben kommer ikke til å fullføre sesongen i eliteserien. Det betyr at Østfolds beste damelag i håndball er borte.

– Det er sterkt beklagelig for håndballen i Region Øst at Halden HK er konkurs. Det er mest synd er det på ungdomsavdelingen, der mange barn og ungdommer spiller, som er helt uten skyld i konkursen, sier styreleder Gard Nielsen i SILs håndballgruppe.

Mange gode spillere i Halden står nå uten klubb, men SIL har ingen planer om å være ekstra aktive på spillermarkedet.

Satser på spillerutvikling

– Vi har ikke foretatt oss noe i forhold til Halden, men vi har blitt kontaktet av enkeltspillere som har spurt om de kan få trene med oss, og det har vi sagt ja til. Vi har full spillerstall i 2. divisjon, og har ingen grunn til å jakte mange nye spillere, sier Nielsen.

Det er sterkt beklagelig for håndballen i Region Øst at Halden HK er konkurs

Gard Nielsen, styreleder i SIL Håndball

 

SILs damelag blir nummer to i 2. divisjon denne sesongen. Det er klart allerede før siste serierunde. Styrelederen forteller at klubben satser videre med samme strategi neste sesong.

– Vi satser videre på kvalifiserte trenere og spillerutvikling. Vi ønsker først og fremst å utvikle de vi har. Vi skal ikke kjøpe spillere, det har vi heller ikke økonomi til, sier han, og fortsetter:

– Men dersom noen nye spillere ønsker å satse hos oss, er de hjertelig velkommen, sier Nielsen.

Gode resultater

Det er flere Sarpsborg-jenter som har vært i Halden HK, blant annet Isabelle Hultengren, Thea Emilie Berg, Thea Øby-Olsen og tvillingene Nora og Hedda Thulin. I tillegg er det også flere andre tidligere SIL-spillere i Halen. Alle jentene står nå altså uten klubb.

– Vi tror mange av spillerne i Halden ønsker å spille på et høyere nivå enn i 2. divisjon, men vi avviser ingen som ønsker å trene med oss, forteller Nielsen.

Damelaget greide ikke rykke opp fra 2. divisjon denne sesongen. Hardtsatsende Gjøvik ble for gode. Det unge laget har imidlertid vist fin utvikling.

– Sportslig er vi veldig fornøyd med sesongen. Både dame- og herrelaget ligger på andreplass på tabellen i 2. divisjon, Jenter 18-laget topper den landsomfattende serien og Jenter 16-laget har gjort det bra i landsserien, sier Nielsen.

FAKTA

  • Sarpsborg Idrettslag ble stiftet 12. november 1931
  • SIL startet med håndball allerede i 1940
  • SIL Håndball er allianseidrettslag med SIL. Det vil si at SIL Håndball har egen økonomi og eget organisasjonsnummer adskilt fra SIL.

 

Overskudd på 200.000 kroner

Sarpsborg ILs håndballgruppe hadde et godt økonomisk resultat i 2016.

– Vi hadde en omsetning på 4,3 millioner kroner i kalenderåret 2016. Overskuddet var på 200.000 kroner. Vi er fornøyd med det økonomiske resultatet. Det betyr at vi har en liten buffer å gå på, sier styreleder Gard Nielsen.

Han påpeker at det koster mye penger å drifte en håndballklubb med to lag som spiller i 2. divisjon.

– Nye 2. divisjon er blitt landsdekkende. Det betyr at det er mer reising enn tidligere. Både dame- og herrelag vårt i 2. divisjon har blant annet et par reiser til Nord-Norge, og det koster penger. Reisekostnaden er rundt 220.000 kroner, og det er penger vi må ha inn, sier han.

Fortsetter samarbeidet

Sarpsborg IL fortsetter samarbeidet med Halden Topphåndball neste sesong når det gjelder guttehåndballen.

– Samarbeidet med Halden har fungert bra. Guttehåndballen er en utfordring for oss, men det er på rett vei. Vi har øket antall guttespillere med 100 prosent i løpet av kort tid. Vi har gått fra 40 til 80 guttespillere. På jentesiden har vi 190 spillere, sier styrelederen.

Håndballgruppa har hatt en fin økning i antall medlemmer den siste tiden.

– Ved årsskiftet hadde vi 332 medlemmer. Det er vi veldig fornøyd med. For noen år siden var vi nede i 240 medlemmer, og vi har jobbet hardt med å rekruttere flere medlemmer, sier Nielsen.