Spurtet i regnet

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I dag var nærmere 600 elever ifra sjette til niende klasse samlet på Kalnes videregående skole for å konkurrere i TINEstafetten.

DEL

– Fra oss er det sjette og sjuende klasse som deltar. Det er kjempeflott at det er så stort oppmøte til tross det dårlige været. Hos oss virker det som elevene gleder seg. De er veldig positive, forteller lærer Agrin Kustani fra Sandesundveien skole.

Samarbeid

Til sammen var det 55 påmeldte lag bestående av fire gutter og fire jenter. Lagene skulle konkurrere i «verdens største stafett».

– Vi har vært uheldig med været i dag, men det ser likevel ut til å bli en bra dag, mener Pål Evensen fra Sarpsborg Idrettslag Friidrett.

ARRANGØR: Pål Evensen fra SIL Friidrett.

ARRANGØR: Pål Evensen fra SIL Friidrett. Foto:

I Sarpsborg arrangeres TINEstafetten av SIL og idrettslinja på Kalnes. Stafetten ble holdt på friidrettsanlegget til skolen.

– Det er et samarbeid mellom oss og det synes vi er veldig positivt. I dag har vi flere elever her som hjelper til, blant annet som speaker og i sekretariatet. Det setter litt ungdommelig preg på stafetten, forteller Evensen.

Også lærerne fra den videregående skolen er godt fornøyd med samarbeidet som har pågått i tre år.

– I dag er det VG2 (andre året journ.anm.) som hjelper til her. De har et fag som heter treningsledelse, hvor en del av det er å arrangere idrettsarrangementer. I VG3 skal de gjennomføre flere arrangementer, så dette er forberedelse til neste år, forteller fagleder Rolf Inge Ølberg.

– Vi ser at barna hører litt ekstra etter når de møter ungdommer om vi er rundt på skolene og har arrangementer. Derfor er det bra at elevene får denne erfaringen. På den måten bygger vi gradvis kompetansen deres så de kan arrangere ting på egen hånd, forteller lærer Ann Kathrin Juul.

Idrettselevene selv synes det var greit å være med som arrangører selv om været ikke sto helt til forventningene.

– Vi har ikke forberedt oss mer enn at vi har fått beskjed om hvilke plasser vi skulle ha. Vi er vant til allslags vær, men det blir litt kaldt nå. I tillegg er jeg litt syk så håper det går seg til, sier Daniel Kristiansen.

VARTINGER: Sindre Nicokay Bakkinget og Marie Sofie Gundersen.

VARTINGER: Sindre Nicokay Bakkinget og Marie Sofie Gundersen. Foto:

Går for seier

For sjetteklassingene fra Varteig barneskole var det bare en ting som sto i fokus: Nemlig å vinne.

– Vi går for seier. Det er bare de på laget og vi som reserver som er her. Resten av klassen er igjen på skolen, forteller Marie Sofie Gundersen.

– Klassen har forberedt seg litt. Vi som er her er de raskeste i klassen. I tillegg er sjuende, åttende og niende med fra Varteig, forteller hun videre.

En annen ting elevene var enige om var at det burde vært sol.

– Dårlig vær er forferdelig!

TINEstafetten

  • Over 108 000 elever deltok i stafetten over hele Norge.
  • De siste tre årene har stafetten i Sarpsborg blitt arrangert på Kalnes VGS.
  • Elevene løper 200 meter hver
  • 55 lag fra Sarpsborg var påmeldt i årets løp.

Artikkeltags