Janitsjar får 100.000 kroner til nye uniformer

FOR FULL MUSIKK: Karianne Bogtvedt (t.v.) fra Sarpsborg janitsjarkorps iført den gjennkjennelige uniformen fra Heimvernet mens korpsleder Svein A. Halvorsen viser frem den gamle, møllspiste og blå uniformen korpset brukte før avtalen med Heimvernet ble inngått på slutten av 60-tallet. 
Bak står Kjell Hagen, styreleder i Sparebank1-stiftelsern1 i Halden og Carl-Erik Emilsen i Sparebank1.

FOR FULL MUSIKK: Karianne Bogtvedt (t.v.) fra Sarpsborg janitsjarkorps iført den gjennkjennelige uniformen fra Heimvernet mens korpsleder Svein A. Halvorsen viser frem den gamle, møllspiste og blå uniformen korpset brukte før avtalen med Heimvernet ble inngått på slutten av 60-tallet. Bak står Kjell Hagen, styreleder i Sparebank1-stiftelsern1 i Halden og Carl-Erik Emilsen i Sparebank1. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sparebank1-stiftelsen i Halden støtter Sarpsborg janitsjarkorps med 100.000 kroner til nye uniformer.

DEL

I tillegg er spleiseaksjonen på spleis.no som ble opprettet av Jan Koch 23. mai avsluttet. Gjennom denne aksjonen fikk Sarpsborg janitsjarkorps inn 36.200 kroner fra 157 givere i løpet av 90 dager. Det betyr at janitsjarkorpset fra sentrum har 136.200 kroner på bok til nye uniformer.

Initiativet til Koch kom etter at Sarpsborg Arbeiderblad skrev om at Sarpsborg janitsjarkorps hadde fått flere reaksjoner på at de spilte uten uniform på 17. mai, som et resultat av at avtalen de hadde med Heimevernet ble avsluttet for tre år siden. 

Vindjakker

Korpsleder Svein A. Halvorsen sendte også en søknad til Sparebank1-stiftelsen i Halden, i håp om å få støtte til nye uniformer før sommerferien. Det har han nå fått.

Vi har opprettet vipps-konto, så det er fullt mulig å hjelpe oss.

Svein A. Halvorsen, korpsleder i Sarpsborg janitsjarkorps.

– Dette er helt storveies. Vi er 70 prosent på vei. Nå har vi muligheten til å kjøpe inn nye uniformer, uansett om folk ønsker å støtte eller gi mer, forteller Halvorsen fornøyd.

Som alle andre korps i denne byen har Sarpsborg janitsjarkorps i en årrekke spilt og marsjert for flere tusen mennesker på 17. mai. Det har de gjort de siste årene også, men da uten uniform. Det fikk korpsleder Halvorsen mange reaksjoner etter årets 17. mai-feiring.

– Vi kjøpte inn enkle vindjakker og bruker slips, men for å være ærlig synes jeg det ser ganske stusslig ut. De blå uniformene vi brukte har gått ut på dato. I tillegg har de blitt møllspiste gjennom årene. Uniformene fra Heimevernet har vi heller ikke lov til å bruke lenger, sier Halvorsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

I perioden fra 1968 til 2015 gikk Sarpsborg janitsjarkorps lett gjenkjennelige i Heimvernets uniformer. De siste årene har de gått i sivil.

Kan fortsatt støtte

Halvorsen har tidligere anslått at det vil koste cirka 200.000 kroner å finansiere nye uniformer. Og selv om de ikke har samlet inn 200.000 kroner ennå, så mener Halvorsen de kan realisere nye uniformer, som de kan stille med 17. mai 2019.

– Per nå har vi penger til 35 nye uniformer, men vi mangler fortsatt 15 stykker, sier han, som er veldig takknemlig for det enorme engasjementet både fra grasrota og gaven fra Sparebank1-stiftelsen.

Selv om spleiseaksjonen er avsluttet, er det likevel fullt mulig å gi sin støtte til Sarpsborg janitsjarkorps, mener Halvorsen.

– Vi har opprettet vipps-konto, så det er fullt mulig å hjelpe oss, sier korpslederen, som også håper næringslivet i Sarpsborg vil hjelpe.

Nye uniformer

Styreleder i Sparebank1-stiftelsen i Halden, Kjell Hagen liker det frivillige engasjementet janitsjarkorpset har hatt rundt seg de siste månedene.

– Frivilligheten backer vi opp. Og da vi så søknaden og bildene, så ga det oss veldig mye. Selv om vi hovedsakelig virker i Halden, så har vi også Sarpsborg som område fordi banken har en filial her. Vi ble raskt enig om å støtte Sarpsborg janitsjar med 100.000 kroner som de søkte om, sier Hagen til avisen. Stiftelsen har tidligere støttet Ha-Bo-Na-korpset.

Svein A. Halvorsen og Karianne Bogtvedt gleder seg til å stille i nye uniformer neste år.

– Publikum vil få musikk med et bedre visuelt inntrykk, poengterer de.

Artikkeltags