Gå til sidens hovedinnhold

Sarpsborg kommune byr ikke på seg selv

Varteigveien Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Med en liten hjelp fra Sarpsborg kommune, som oversendte vårt bekymringsskriv til Viken fylkeskommune angående Varteigveien, og hvor vi påviste at noen steder var direkte trafikkfarlig.

Tilbakemeldingen til Sarpsborg kommune og til meg som hadde forfattet skrivet var at budsjett for 2020 hadde allerede blitt plassert for veiutbedring og dermed ikke kunne imøtekomme oss om Varteigveien.

Sarpsborg kommune meldte ikke noe motsvar og vil tydeligvis ikke ta ansvar for barnas sikkerhet. Jeg som kontaktperson ville gjøre det som var mulig og tok direkte kontakt med Viken fylkeskommune og fikk lagt frem vår bekymring for barnas sikkerhet med skolebussene og at Viken ville være ansvarlig om en ulykke ville inntreffe.

Kontaktpersonen i Viken, Kim Eirik Kongshaug, var veldig imøtekommende og lovet å hjelpe oss med det vi mente var farlige steder.

Tilbakemeldingen etter noen dager var en veldig hyggelig beskjed og at de ville starte utbedring i august.

Jeg som fikk i oppdrag å forsøke å forhandle med Viken fylkeskommune vil takke Knut Sælid for hans engasjement og for å samle støttespillere for Varteigveien. Takk også til Kim Eirik Kongshaug i Viken fylkeskommune.

Kommentarer til denne saken