Ny oppfriskningsdose mot korona tilbys nå risikogrupper for de mellom 18 og 64, de mellom 12–17 år med alvorlige sykdommer og gravide.

Det skriver Sarpsborg kommune på sine nettsider.

Hvis du er i en av disse gruppene og ønsker å ta dosen, kan du troppe opp på vaksinasjonssenteret på Valaskjold omsorgssenter fra mandag 19. september.

Tidligere har alle som er 65 år eller eldre fått et tilbud om en oppfriskningsdose av koronavaksinen. Disse kan også møte opp for å ta en ny dose. Det samme gjelder de som ønsker å ta dose 1, 2 eller 3.

Du trenger ikke å bestille time, det er kun drop-in som gjelder.

Husk dette før vaksinasjon med oppfriskningsdose:

  • Ta med dokumentasjon. Dette kan være vaksinebrev fra spesialenheten, journalnotat, resept/e-resept eller medikamentforpakning. Framvisning av dokumentasjon kan også være fra telefon med innlogging på helsenorge.no
  • Har du gjennomgått og fått bekreftet koronainfeksjon nylig, bør du vente 3–4 måneder med å ta oppfriskningsdosen for å få best effekt. Ønsker du den tidligere, må du ha vært frisk i minst tre uker
  • Har du feber og/eller luftveisinfeksjon, skal du være hjemme og ikke komme til vaksinasjonssenteret
  • Dose 4 gis tidligst 4 måneder etter siste vaksinedose.
  • Ta med gyldig legitimasjon
  • Det er for tiden er vanskelig framkommelighet med bil på grunn av gravearbeider og at det er begrenset med parkering rett utenfor. Ved stor pågang kan det bli nødvendig å parkere ved Tunevannet eller gamle høyskolen (betaling).