Nå kan du hente sand til privat bruk

SAND PÅ SIRKUSTOMTA: På Sirkustomta er det nå lagt ut sand som kan brukes av privatpersoner, som trenger å strø hjemme hos seg.

SAND PÅ SIRKUSTOMTA: På Sirkustomta er det nå lagt ut sand som kan brukes av privatpersoner, som trenger å strø hjemme hos seg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sarpinger har etterlyst strøsand de kan forsyne seg av til privat bruk. Nå etterkommer kommunen ønsket.

DEL

– Vi har nå en «typisk Sarpsborg-vinter» med vekslende temperaturer rundt 0 grader. Da blir det is og glatt mange steder, påpeker kommunen på sin Facebook-side.

Fire forskjellige plasser

For å gjøre forholdene litt bedre for de som skal gå, sykle og kjøre legger derfor kommunen nå ut sand til privat bruk på fire hentesteder.

  • Snuplassen i Fladebyveien ved Natre, Stasjonsbyen i Skjeberg.
  • Tunevannet, parkeringsplassen.
  • Sirkustomta ved Sarpsborg stadion.
  • Varteig, bygdehallen.

Hit kan du altså ta med bøtte og spade. Hjelp gjerne naboene dine som ikke klarer å hente sand og strø selv, oppfordrer kommunen. 

Sand til folket

Tidligere i vinter fikk SA reaksjoner fra lesere som reagerte på at de ikke kunne forsyne seg av strøsanden som var lagt ut flere steder i kommunen. De ble i stedet møtt med følgende ordlyd: «Tilhører Sarpsborg kommune. Hentes kun ved avtale. Overtredelse vil bli anmeldt.»

– Det vi ønsker å forhindre er maskinelt uttak og at folk forsyner seg grovt av denne sanden. Disse sandlagrene er ment for de som har ansvaret for å strø på kommunale veier og fortau i området. Det er veldig synd hvis disse lagrene er tomme når de skal ut og gjøre jobben sin, presiserte Tommy Fredh, teamleder i kommunalteknikk.

– Jeg er litt usikker på om ordlyden er skjerpet inn i år, og det høres jo ganske strengt ut. Men det hadde selvfølgelig ikke skjedd noe som helst, om privatpersoner hadde forsynt seg av denne sanden, la han til.

Samtidig lovet han at det ville bli lagt ut sand som private kan bruke til å strø på sin eiendom.

– Dette har vært et tilbud til byens befolkning i flere år, og skal videreføres, understreket Fredh.

280 sandkasser

I tillegg til disse sandhaugene har kommunen rundt 280 sandkasser med strøsand hvor innbyggere kan strø sand i bakken på stedet ved behov. Sanden i disse kassene skal brukes på stedet og ikke til privat bruk.

Det presiseres igjen at de sandhaugene som er merket «sandlager» skal brukes av kommunens entreprenører og ikke av private.

Artikkeltags