Skadet vannledning i sentrum – flere vannlekkasjer i Sarpsborg tirsdag

FIKSET: På grunn av en skadet vannledning i Pellygata mistet noen sarpinger vannet tirsdag formiddag. Lekkasjen skal nå være rettet opp.

FIKSET: På grunn av en skadet vannledning i Pellygata mistet noen sarpinger vannet tirsdag formiddag. Lekkasjen skal nå være rettet opp. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En rekke sarpinger var uten vann tirsdag formiddag.

DEL

Det var flere årsaker til dette, meldte Sarpsborg kommune på sine nettsider.

På grunn av vannlekkasje i en kum i krysset Oskarsgate/Håkons gate har kommunen varslet at vannet stenges for utbedring mellom klokken 09.30 og 14.00.

– Vi holder på med å fikse problemet, så vi regner med at vannet er tilbake i løpet av dagen, fikk Sarpsborg Arbeiderblad opplyst fra kommunalteknikk i Sarpsborg kommune.

Skadet vannledning

I tillegg har en vannledning blitt skadet i Pellygata tirsdag morgen. Flere adresser er rammet som følge av dette. Pellygata 34. 35. 36 og 40 er uten vann. Arbeidet med reparasjonen er i gang, men da SAs fotograf var på stedet. fikk han opplyst at lekkasjen var tettet.

Men det stoppet ikke der.

Også i Tunevannveien oppstod det en vannlekkasje tirsdag morgen. Lekkasjen var i krysset Tunevannveien og Prost Bangsvei.

– Lekkasjen blir stengt nå, og arbeidet her er også i gang. Varsel er sendt ut, og rørleggere vil også gi beskjed til de som er hjemme, informerte kommunen tirsdag morgen.

ARBEID: Det pågår for tiden anleggsarbeid i Østre bydel. Arbeidene skjer i forbindelse med legging av nytt fjernvarme-nett i Østre bydel. I enden av bildet ser vi Oskars gate.

ARBEID: Det pågår for tiden anleggsarbeid i Østre bydel. Arbeidene skjer i forbindelse med legging av nytt fjernvarme-nett i Østre bydel. I enden av bildet ser vi Oskars gate. Foto:

Stenger vannet onsdag

Sarpsborg kommune skal onsdag i gang med spyling av vannledningsnettet. Arbeidene medfører at vannforsyningen blir stengt i området rundt Fløterveien og Gamle Kongevei i tidsrommet fra klokken 09.00 til 14.00.

– Dette er rutinemessig arbeid som sikrer at vi har rene og trygge rør til drikkevannet. De som bor i området bør tappe vann til eget forbruk for dette tidsrommet, opplyser kommunen.

Artikkeltags