Inviterer til informasjonsmøte om mineraloljeforbudet

MØTE: Sarpsborg kommune inviterer til informasjonsmøte om mineraloljeforbudet i Sandesundsveien barneskole mandag kveld.

MØTE: Sarpsborg kommune inviterer til informasjonsmøte om mineraloljeforbudet i Sandesundsveien barneskole mandag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra 1. januar er det ikke lengre lov til å fyre med mineralolje. Mandag kveld inviterer Sarpsborg kommune innbyggerne til informasjonsmøte på Sandesundsveien skole.

DEL

Det opplyser Sarpsborg kommune på sine egne nettsider.

Regjeringen innfører forbud mot fyringsolje og parafin til oppvarming av bygninger fra 2020. Målet er å få ned klimautslippene. Det betyr at de som i dag bruker mineralolje, altså fossil fyringsolje og parafin til oppvarming i boliger, må bytte til en annen oppvarmingskilde før 1. januar 2020. Det blir ikke forbudt å eie en oljefyr, parafinkamin eller oljetank. En kan bare ikke lenger bruke fossil olje i den.

Sarpsborg kommune ønsker å invitere innbyggere i Sarpsborg til et åpent informasjonsmøte i aulaen på Sandesundsveien barneskole mandag kveld.

– Her møter du kommunen, Enova og Oljefri. Hensikten er å vise vei i prosessen med å skifte fra fossil til fornybar oppvarming og å fjerne gamle oljetanker. Du får også informasjon om aktuelle støtteordninger, regelverk og fornybare oppvarmingsløsninger.

Sarpsborg kommune deltar i Naturvernforbundets kampanje Oljefri, som legger til rette for at det skal være enklere for boligeiere å bli kvitt gamle oljetanker og installere klimavennlige oppvarmingsløsninger.

Norge har forpliktet seg til å redusere utslippene av klimagasser i 2030 med 40 prosent sammenlignet med 1990. Regjeringen arbeider for å få en avtale med EU om felles gjennomføring av klimamålene.

Artikkeltags