Prosjektet har engasjert folk i alle aldere

Engasjerte: Fra venstre Marius Bjørnstad Johansen, Sindre Bratland, Morten Maugsten, Elin Grinaker Hansen, Robin Høgenhall, Benjamin Grønsveen, Rebekka Klavestad og Silje Minge.

Engasjerte: Fra venstre Marius Bjørnstad Johansen, Sindre Bratland, Morten Maugsten, Elin Grinaker Hansen, Robin Høgenhall, Benjamin Grønsveen, Rebekka Klavestad og Silje Minge. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Medborgermiddagene som skulle skape engasjement rundt den nye samfunnsplanen har slått an.

DEL

– Det var dette vi håpet på, at vi skulle få inn flere stemmer og forslag, gliser Ina Tangen etter å ha sett to engasjerte klasser fra St. Olav.

Målet med middagene var å involvere flere i samfunssplanen og ved å invitere elever fra Studiespesialisering ble stemmene fra ungdommen dekket.

– For å gjøre Sarpsborg attraktivt må det være jobber. Det vil være mange som drar ut og studerer, men det er viktig å få dem tilbake til byen, mener Morten Maugsten.

– Det er mye bra som skjer i byen, men vi må trekke mer folk til gågata og torget. Det er viktig at det er ting som skje, tilføyer Benjamin Grønsveen.

Start tidligere

Elevene hadde delt seg i flere grupper og på hvert bord var det en person som skulle lede diskusjonen, en av dem var Benedichte Isaksen. Hun mener at det er viktig å ta vare på alle som bor i byen.

– Vi må tenke på de arbeidsløse og de som faller utenfor samfunnet. Jeg tror det er viktig at vi starter tidlig med å fortelle barn, elever og folk hvilke muligheter de har. Uansett hvilke forutsetninger de har.

Klare ideer: Benedichte Isaksen med sin gruppe.

Klare ideer: Benedichte Isaksen med sin gruppe. Foto:

– Det er viktig at ingen gir opp. Man kan bidra i samfunnet mye mer enn man tror, forteller Isaksen.

En av oppgavene som skal drøftes på middagene er hva som er flott med Sarpsborg i dag.

– Det som skjer på torget er veldig bra. Vi må fortsette å holde liv i byen med arrangementer, sier Filip Bergli.

– 17. mai er også veldig bra. Alle skal kunne feire Norge på lik linje, uansett hvor de opprinnelig kommer, tilføyer Lars Dreyer.

Lærer Gitte Motzfeldt synes kommunen gjør en god jobb ved å inkludere elevene.

– Vi har en gjeng engasjerte elever her som har mange ideer om hva som kan være bra for Sarpsborg. De synes det var kjempegøy å få være med å diskutere noe så nærliggende, forteller hun.

Neste middag

Den neste middagen som avholdes er tirsdag 9. mai på Sarpsborg Scene.

– Det kommer til å bli veldig bra, allerede så er det rundt 100 mennesker som har meldt seg på, forteller prosjektleder Tangen.

–Jeg gleder meg til å se alle de forskjellige forslagene som kommer inn. Det er interessant å se hva vi fokuserer på ut ifra de forskjellige stedene vi er i livet. Nå har vi snakket med engasjerte, flinke ungdommer. De tenker på så mye vi voksne ikke tenker på, derfor er det viktig å snakke med dem, mener hun.

Middag hjemme

Etter å ha vært på den første middagen på Sarpsborg stadion var det flere som arrangerte en egen middag med venner hjemme, blant dem var Mariann e Pettersen.

– Det ble en

del prat fram og tilbake. Vi var tre jenter som hadde middag og var vel egentlig enig om det meste, forteller

Hjemme: Marianne Pettersen og Martine Andersen.

Hjemme: Marianne Pettersen og Martine Andersen. Foto:

Pettersen.

Noe av det de synes var viktig for byen å jobbe med er forskjellige aktivitetstilbud for alle.

– Vi snakket veldig om at barn og voksne med utfordringer har flere tilbud. Det er selvfølgelig vanskelig å  tilrettelegge for alle, men det er viktig å ha steder hvor folk som er i samme båt kan være sammen. Jeg tror mange har godt av det.

Pettersen og venninnene synes at medborgermiddagene har vært et bra tiltak og at det er fint at de får mulighet til å komme med forslag.

– Det er viktig at folk trives med å bo her og at de ikke flytter ut. Så hadde det også vært veldig fint at det flyttet nye til byen, konstaterer hun.

Artikkeltags