Drømmeboks skal få sarpingene til å si sin mening

DRØMMER: 14-åringene
Linus Hageengen Øvrevik (t.v.), Ludvig Gunheim Hatland og Hermann Jacobsen fra Kruseløkka ungdomsskole mener Sarpsborg kommune tilrettelegger bedre for at barn og unge kan si sin mening om fremtidens Sarpsborg.

DRØMMER: 14-åringene Linus Hageengen Øvrevik (t.v.), Ludvig Gunheim Hatland og Hermann Jacobsen fra Kruseløkka ungdomsskole mener Sarpsborg kommune tilrettelegger bedre for at barn og unge kan si sin mening om fremtidens Sarpsborg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvilke drømmer har du for byen vår? Nå ønsker Sarpsborg kommune innbyggernes innspill til hvordan framtidens Sarpsborg skal se ut.

DEL

Derfor har kommunen kjøpt «Drømmeboksen» slik at sarpingene selv kan lage videoer hvor de forteller hva de ønsker seg av Olavs by i framtiden. Boksen er kjøpt gjennom innovasjonsprosjektet «Sammen skaper vi», som er formannskapets forslag til byens nye visjon. Visjonen ble presentert i Samfunnsplanen som ble sendt ut på høring like før jul i fjor.

Attraktivt sted å bo

– Sarpsborg kommune er opptatt av å drive aktiv innbyggerdialog. Alle har en betydningsfull rolle i å gjøre Sarpsborg til et mer attraktivt sted å bo, jobbe og oppleve, forteller enhetsleder Pål Nilsen ved Enhet kommunikasjon og service i Sarpsborg kommune.

Veldig smart av kommunen. Nå får barn og unge muligheten til å si sin mening, i tillegg til å komme med sine innspill til hvordan byen skal bli i fremtiden.

Hermann Jacobsen, Linus Hageengen Øvrevik og Ludvig Gunheim Hatland om fremtidens Sarpsborg.

Drømmeboksen er siste skudd på stammen i dette arbeidet.

– Og en annerledes måte å få innspill av innbyggerne på, sier Nilsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Boksen kommer opprinnelig fra Danmark hvor den ble utviklet som et av flere tiltak for å øke valgdeltakelsen blant unge velgere i Silkeborg kommune. Nå blir boksen brukt i lokalvalg i mange danske kommuner.

Ønsker innspill

I løpet av den første tiden skal Drømmeboksen være plassert ved Råde bakeri på Storbyen kjøpesenter. Det var også her den ble avduket av ordfører Sindre Martinsen-Evje torsdag.

AVDUKET: Ordfører Sindre Martinsen-Evje avduket kommunens nye drømmeboks i Storbyen kjøpesenter torsdag.

AVDUKET: Ordfører Sindre Martinsen-Evje avduket kommunens nye drømmeboks i Storbyen kjøpesenter torsdag. Foto:

– Vi ønsker at innbyggerne kan komme med sine innspill til framtidens Sarpsborg, men drømmeboksen vil også bli brukt i andre sammenheng, sier Pål Nilsen.

Det var mange skuelystne sarpinger tilstede under avdukingen av kommunens nye drømmeboks torsdag.

Drømmer om seier i Europaligaen

14-åringene Hermann Jacobsen, Linus Hageengen Øvrevik og Ludvig Gunheim Hatland fra Kruseløkka ungdomsskole nølte ikke med å teste ut den nye drømmeboksen. Drømmene var klare.

– Sarpsborg 08 skal vinne Europaligaen i år, sier de til SA.

– Det hadde vært fint å få tilbake McDonald's, sier Linus.

14-åringene mener kommunen vil møte barn og unge på en bedre måte enn tidligere.

– Veldig smart av kommunen. Nå får barn og unge muligheten til å si sin mening, i tillegg til å komme med sine innspill til hvordan byen skal bli i fremtiden, fastslår de.

Plassering ikke bestemt

Men boksen har ikke fått en permanent plassering i Storbyen kjøpesenter.

– Hvor den skal plasseres er ikke helt bestemt, men vi i første omgang satser vi på å flytte litt rundt på den. Biblioteket vil være et alternativ, avslutter Pål Nilsen.

Artikkeltags