A-finalen glapp i U23-VM

HEDERLIG: Petter Svingen, Didrik Wie-Soltvedt, Jens Holm og Patrick Een Sture i lettvekt dobbeltfireren ble nummer åtte i U23-VM. Foto: Gaute Tjøm, ROFORBUNDET

HEDERLIG: Petter Svingen, Didrik Wie-Soltvedt, Jens Holm og Patrick Een Sture i lettvekt dobbeltfireren ble nummer åtte i U23-VM. Foto: Gaute Tjøm, ROFORBUNDET

Artikkelen er over 3 år gammel

Sarpingen Jens Holm og resten av den norske lettvekt dobbeltfireren havnet på 8. plass i U23-VM i roing.

DEL

Båten var nest best i B-finalen som ble avviklet torsdag ettermiddag.

– Målet vårt var å vinne B-finalen, men vi møtte Frankrike som er veldig gode og vi ble nummer to bak dem. Vi rodde et godt løp i B-finalen, sier Jens Holm til SA.

God start

Mesterskapet har blitt arrangert i Rotterdam i Nederland denne uken. Foruten Jens Holm er Petter Svingen, Didrik Wie-Soltvedt og Patrick Een Sture med i Norges lettvekt dobbeltfirer. Båten startet bra og tok 2.-plassen i det innledende heatet etter å ha beseiret Australia på målfoto i en spennende innspurt. Dermed var Norge klar for semifinalen.

Den norske kvartetten måtte være blant de tre beste i semifinalen for å avansere til A-finalen. Dessverre fikk de en dårlig start, og halvveis i det 2000 meter lange løpet var de mange sekunder bak teten. Norge spurtet godt, men de klarte ikke å ta igjen hele forspranget og ble nummer fem i heatet.

– Vi var veldig misfornøyd etter semifinalen. Målet vårt på forhånd var å komme til A-finalen. Vi rodde et dårlig løp og klarte ikke få ut potensialet i båten. Det var skuffende.

Snart NM

Unggutten fra Sarpsborg Roklubb var glad for at de i hvert fall hevet seg og rodde et godt løp i B-finalen.

– Dette var mitt siste U23-VM, og det er morsomt at jeg fikk avslutte med et godt løp, sier han.

Neste store oppgave for Holm er NM på hjemmebane i Sarpsborg i slutten av september.

– Det hadde vært gøy å ta medalje i lettvekt singel- og dobbeltsculler. Det er tøff konkurranse og det blir vanskelig, men det er ikke helt umulig å klare det, sier han.

Artikkeltags