Jens Holm uttatt til VM

POKAL: Jens Holm fikk kongepokalen i NM sist helg. Foto: Privat

POKAL: Jens Holm fikk kongepokalen i NM sist helg. Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Jens Holm fra Sarpsborg Roklubb er uttatt til senior-VM i roing.

DEL

Mesterskapet arrangeres i Sarasota, Florida i USA fra 24. september til 1. oktober.

– Jeg er naturligvis veldig fornøyd med at jeg er uttatt til VM. Dette er første gang jeg skal delta i et senior-VM. Jeg har jobbet mot dette i hele vinter. VM-plass har vært målet, sier Jens Holm til Sarpsborg Arbeiderblad.

23-åringen leverte en strålende innsats i NM på Årungen sist helg. Han tok som kjent gull både i singelsculler og i dobbeltsculler sammen med sin lillebror Ole. Jens Holm ble belønnet med kongepokalen i NM for den flotte innsatsen.

– Jeg skal ro i en lettvekt dobbeltfirer i VM sammen med Ask Jarl Tjøm fra Tønsberg, Petter Svingen fra Norske Studenters Roklubb og Didrik Wie Soltvedt fra Bergen. Vi fikk en 7. plass i verdenscupen sist, og målet er å komme til A-finalen i VM, sier han.

Mandag morgen reiste han til Italia på treningsleir sammen med deler av landslaget.

Dette er første gang siden 1979 at Sarpsborg Roklubb har en utøver i senior-VM. Da ble Håkon Wilhelmsen nummer sju i lettvekt singelsculler. Svein Thøgersen deltok i VM i 1971.

– Det er moro at Jens ble uttatt til VM. Det er historisk for klubben at vi får vår tredje utøver i senior-VM, sier rosjef Thomas Gundersen i Sarpsborg Roklubb.

Artikkeltags