Roere fikk internasjonal erfaring

GOD: Marius Antonsen Thime (fra venstre), Simen Olsen, Håkon Grønberg Møller og Simen Solbakken Thømt leverte en god innsats i Baltic Cup.

GOD: Marius Antonsen Thime (fra venstre), Simen Olsen, Håkon Grønberg Møller og Simen Solbakken Thømt leverte en god innsats i Baltic Cup. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne helgen har utøvere fra Sarpsborg Roklubb deltatt på regattaer i både Estland og Tyskland. 

DEL

Baltic Cup 2019 ble avholdt i Viljandi, Estland hvor Håkon Grønberg Møller og Marius Thime representerte Norge i dobbeltfirer sammen med Simen Olsen fra Fredrikstad Roklubb og Simen Thømt fra Moss Roklubb. Lørdag var distansen 2000 meter. I forsøket rodde de veldig bra og kontrollerte inn en sikker 3. plass, og en plass i A-finalen.

I finalen startet den norske båten bra og lå lenge tett med Tyskland og Polen. Ved 1700 meter lå Norge på fjerdeplass, men Danmark og Estland startet en veldig god spurt. De norske gutta ble nummer seks, kun 0,6 sekunder bak danskene med tiden 6:29,7.

God innsats

Søndag var det 500 meter som sto på programmet. Båten fikk et tøft forsøksheat, der de møtte 1.- til 4. plass fra lørdagens konkurranse. Dette ble hardt og båten kom inn som nummer fem i forsøket.

I B-finalen ble det ett rent skandinavisk oppgjør, mellom Norge, Sverige og Danmark. Danskene var sterkest og vant foran Norge og Sverige.

– Deltakelsen i Baltic Cup har gitt roerne god erfaring, og vi er veldig fornøyd med prestasjonen til den norske båten, uttaler rosjef Thomas Gundersen.

I tyske Hamburg har Sarpsborg Roklubb deltatt i 545 Hamburger Ruder-Regatta. Hele 1000 utøvere deltok i regattaen som er ett nordtysk mesterskap.

I HJB singlesculler rodde Tormod Simonsen og Nor Mustafa godt og ble henholdsvis nummer fem og fire i sine finaleløp både lørdag og søndag.

I HJA singlesculler stilte Jacob Gundersen, Oliver Melnes og Philip Draget. Jacob tok bronse, Oliver sølv og Philip ble nummer i sine finaler lørdag.

Sikret seg gull

Oliver og Jacob skulle i dobbeltsculler måle krefter med tyske båter og to båter fra Kungälv. De kom litt bak i starten, men fikk fort opp tempoet. De knivet med begge Kungälvs-båtene om seieren, hvor sarpingene var sterkest og rodde inn til gull.

I HJA firer uten styrmann rodde Nor, Philip Draget, Oliver og Jacob inn til 4. plass. Det var godt rodd av ett nykomponert lag.

Søndag stilte Sarpsborg-roerne i kombinasjonsbåt med Ormsund RK. Jonathan Dysvik rodde dobbeltfirer sammen med Philip, Oliver og Jacob mot tyske lag. Det var duket for ett tett løp. Guttene rodde meget godt og rodde inn til gull.

– Vi ser tilbake på en helg hvor våre roere har prestert godt i regattaer med høyt internasjonalt nivå. Det er gledelig å se at våre utøvere hevder seg på dette nivået, sier Gundersen.

SEIER: Oliver Melnes (fra venstre), Jacob Gundersen, Jonathan Dysvik og Philip Draget rodde inn til seier i dobbeltfirer i Tyskland.

SEIER: Oliver Melnes (fra venstre), Jacob Gundersen, Jonathan Dysvik og Philip Draget rodde inn til seier i dobbeltfirer i Tyskland. Foto:


SEIER: Oliver Melnes t.v.) og Jacob Gundersen vant dobbeltsculler i en regatta i Tyskland.

SEIER: Oliver Melnes t.v.) og Jacob Gundersen vant dobbeltsculler i en regatta i Tyskland. Foto:

Lokale roere representerer Norge i Estland

NM-vinnerne fra roklubben

Vellykket Tunevannsregatta til tross for utfordrende værforhold

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken