Roere på vei mot formen

Artikkelen er over 2 år gammel

Sarpsborg Roklubbs utøvere markerte seg godt i Forsommerkapproingen på Årungen.

DEL

Regattaen ble arrangert av Ormsund Roklubb. Flere av løpene var kvalifisering til internasjonale mesterskap senere i sesongen.

Jens og Ole Holm kvalifiserte seg gjennom forsøksløp til henholdsvis A- og B- finale. Begge rodde inn 5. plass i finalene. Søndag ble Jens Holm uttatt til å ro i en kombinasjonsbåt med Didrik Wie fra Bergens RK. Dette er som ett ledd i den pågående uttaksprosess mot nordisk mesterskap, World Cup og VM. Laget kom på 4. plass i forsøksløpet og det ble derfor B-finale. De rodde ett godt løp og vant B-finalen.

God dobbeltfirer

I den eldste juniorklassen rodde Cornelia Knutsen inn til 6. plass i A-finalen, men Diderik Skjønhaug fikk en 4. plass i sin A-finale.

Diderik Skjønhaug rodde søndag i en dobbeltfirer som var satt sammen av roere fra Moss og Fredrikstad Roklubb. Denne kretskombinasjonen vant uttaksløpet foran kretslag fra Vestfold, Vestlandet og Oslo.

– Det ble spennende å følge dette laget i neste uttaksløp som avholdes i Stavanger om 14 dager, sier rosjef Thomas Gundersen.

I junior B-klassen rodde Oliver Melnes, Jacob Gundersen og Håkon Møller singelsculler begge dager. På den første da en rodde Håkon og Jacob inn til bronsemedalje i sine heatfinaler, mens det på den andre dagen ble bronse på Oliver og Jacob. Håkon vant sin heatfinale.

Håkon og Jacob rodde også forsøk i dobbeltsculler og gikk til A-finalen. I finalen rodde de godt og tok en bronsemedalje.

Lovende juniorer

Klubbens yngste juniorer imponerte. Silas Tangen vant sin heatfinale etter en god avslutning på løpet. Nor Mustaf rodde inn til 5. plass i sitt heat. Silas rodde også dobbeltsculler med Marius Thime. Guttene har ikke rodd sammen lenge men de fikk til ett godt løp og tok en sølvmedalje.

Silas, Marius, Nor og Mina Andresen fikk til ett godt løp i junior C miks dobbeltfirer og tok sølv i junior C.

– Dette har vært en meget god regatta for oss hvor våre roere har markert seg med sterke prestasjoner, sier rosjef Thomas Gundersen.

Artikkeltags