Skjønhaug på 12. plass i EM

Artikkelen er over 2 år gammel

Unggutten Diderik Skjønhaug fra Sarpsborg Roklubb var med på den norske fireren som ble nummer 12 i junior-EM i roing.

DEL

Mesterskapet ble avviklet i Gravelines i Frankrike. Diderik Skjønhaug fikk æren av å bære det norske flagget under åpningsseremonien.

Det var totalt 15 båter som var påmeldt i denne klassen, og dermed ble det kjørt tre forsøksløp. Nicolai Enstad Haraldseth (Horten Roklubb), Lars Jøran Lindgren (Tønsberg Roklubb), Isak Vartdal-Gjerde (Tønsberg Roklubb) og Diderik Skjønhaug (Sarpsborg Roklubb) rodde i det første heatet i A/B semifinalene mot Tsjekkia, Danmark, Polen, Kroatia og Østerrike.

De tre beste i heatet kvalifiserte seg til A-finale og øvrige til B-finale. Den norske båten havnet litt bakpå de første 1000 meterne og endte til slutt opp med en 6. plass på tiden 6,35, som var kun tre sekunder bak 5.-plassen.

I B-finalen rodde Norge mot Sveits, Kroatia, Ukraina, Østerrike og Spania. De hadde god fart ut fra start og hang godt med i feltet inn mot siste 500. Mest kamp var det mot den spanske båten på motsatt side av banen. På de siste 500 meterne tapte de norske guttene duellen mot Spania, og dermed havnet de på 6. plass i heatet og en 12. plass totalt i EM.

Sarpingen leverte et godt mesterskap og fikk verdifull internasjonal erfaring.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken