NM i roing 2016 til Sarpsborg

NM: Rosjef Thomas Gundersen (t.v.) og leder Kai Holm i Sarpsborg Roklubb håper det kommer nybakte olympiske mestere til Sarpsborg under norgesmesterskapet i september neste år. Foto: Pål A. Karlsen

NM: Rosjef Thomas Gundersen (t.v.) og leder Kai Holm i Sarpsborg Roklubb håper det kommer nybakte olympiske mestere til Sarpsborg under norgesmesterskapet i september neste år. Foto: Pål A. Karlsen

Artikkelen er over 4 år gammel

Sarpsborg har fått ytterligere et stort arrangement i 2016. Norges beste roere kommer til Olavs by den siste helgen i september.

DEL

Sarpsborg Roklubb skal arrangere to store stevner neste år; den tradisjonelle Tunevannsregattaen den 20.- og 21. august samt norgesmesterskapet den 24.- og 25. september.

– Det var stor stemning i klubben da vi fikk tildelt NM. Det er over 30 år siden sist vi arrangerte norgesmesterskapet her, sier leder Kai Holm og rosjef Thomas Gundersen i Sarpsborg RK.

Det er byens 1.000 årsjubileum som er årsaken til at klubben søkte om å få arrangere norgesmesterskapet neste år.

Fin anledning

– Vi synes dette var en fin anledning til å arrangere et stort mesterskap i Sarpsborg. Dette vil gi oss mye blest om klubben. Vi håper også dette vil gi oss flere roere, vi har plass til flere hos oss, sier Gundersen.

Det er store muligheter for at hele norgeseliten stiller opp i NM neste år. Norgesmesterskapet avvikles noen uker etter OL, og i beste fall vil det komme nybakte olympiske mestere til Sarpsborg.

– Norge har gode muligheter til å ta OL-gull, så det er fullt mulig at det kommer OL-vinnere til NM, sier Holm.

Erfaren arrangør

Roklubben har god erfaring med å arrangere store stevner gjennom Tunevannsregattaen, men dette er likevel en enda større oppgave for klubben.

– I fjor ble vi kåret til årets arrangør i Norge. Tunevannsregattaen er veldig populær. Vi har et variert program med sprint lørdag og normale distanser søndag. Stevnet er et av de største i Norge.

– NM setter enda større krav til oss som arrangør. Det er en del spesielle regler som må følges under NM. Det skal også deles ut to kongepokaler, som går til den beste utøveren for menn og kvinner. Vi gleder oss, sier Holm.

Roklubben har en stabil stamme junior B-roere pluss to seniorer som er aktive. Det er tøft å hevde seg i toppen i NM, men klubben har to unggutter som kan kjempe om medalje. Det er brødrene Jens og Ole Holm.

Brødre er medaljekandidater

Ole og Jens Holm er Sarpsborg RKs medaljekandidater under NM på hjemmebane.

– Jens og Ole ble nummer tre i dobbeltsculler under NM i Stavanger i år, forteller Thomas Gundersen.

De to brødrene satser knallhardt mot neste sesong.

– Jens og Ole har trolig best sjanse i dobbeltsculler. Begge skal også delta i singelsculler, og Jens kan kjempe om medalje på en god dag, sier han.

VM

Jens Holm var med i U23-VM i sommer uten av han klarte å hevde seg i toppen.

– Både Jens og Ole satser mot U23 kommende sesong. Norge starter i utgangspunktet på å stille med en firerbåt, og begge er aktuelle for en plass i den båten. Det kommer til å være uttakskonkurranser til sommeren der de beste får være med til VM, sier Gundersen.

Roklubben har hatt en positiv utvikling det siste året når det gjelder rekruttering.

– Vi fikk en del nye roere i sommer og de er fortsatt aktive hos oss. Det er veldig gledelig. Vi fikk fem nye roere, og så mange nybegynnere har vi ikke hatt på mange år, sier Thomas Gundersen.

Artikkeltags