Ro-gutter med krystallklare mål for sesongen

NM I ROMASKIN: Sarpsborg roklubbs Jens Holm (23) rodde seg inn til en andre plass i sin klasse på 2000-meter i NM i ergometerroing i Tindlundhallen lørdag. Han har allerede lagt planer for årets sesong.

NM I ROMASKIN: Sarpsborg roklubbs Jens Holm (23) rodde seg inn til en andre plass i sin klasse på 2000-meter i NM i ergometerroing i Tindlundhallen lørdag. Han har allerede lagt planer for årets sesong. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sarpsborg Roklubbs Jens Holm (23) og Diderik Skjønhaug (17) presterte begge godt under NM i ergometerroing i Tindlundhallen lørdag. Nå har de satt seg klare mål for årets sesong.

DEL

Mange av Norges beste utøvere var påmeldt til stevnet i Tindlundhallen i helgen. Totalt 220 roere var klare for å gi alt, hvor de yngste roerne var i alderen 10–11 år. Det var stor deltakelse i de fleste klassene.

– Dårlig start

Sarpsborg Roklubbs unggutt Jens Holm tok sensasjonelt to NM-gull i utendørsroing og fikk kongepokalen forrige sesong. Lørdag var han blant favorittene i sin klasse i NM på hjemmebane.

Holm rodde inn til en andre plass i sin klasse med tiden 06.18,14 og ble dermed den nest beste av de seks roerne i samme klasse. Da konkurrerte de på 2.000 meter.

Det var smertefullt.

Diderik Skjønhaug (17), roer for Sarpsborg Roklubb.

– Jeg fikk en utrolig dårlig start, svarte Holm, da Sarpsborg Arbeiderblad snakket med ham lørdag formiddag.

Men selv om 23-åringen fikk en dårlig start i sin klasse, så var han likevel fornøyd med prestasjonen.

– Det ble tross alt ny personlig rekord, sier Holm.

Vil delta i World Cup

Unggutten fra Sarpsborg kan se tilbake på en strålende sesong; med VM-deltakelse, NM-gull og kongepokal. Fjorårets-sesong ble avsluttet med deltakelse i senior-VM i USA. Mesterskapet ble avviklet i Florida den siste uken i september.

Målet for 2018-sesongen er dermed åpenbart.

– Målet jeg har satt meg er å kvalifisere meg til et nytt senior-VM, i tillegg til å være med i World Cup. Planen er selvfølgelig å gjøre det bedre enn i fjor, fastslår Jens Holm overfor SA-sporten.

Smertefull konkurranse

Diderik Skjønhaug (17) hadde også en god sesong i fjor. Lørdag var 17-åringen fra nevnte roklubb på plass i Tindlundhallen for å konkurrere i sin klasse mot seks andre roere fra ulike klubber. Det gikk ikke upåaktet hen.

Skjønhaug rodde inn til en første plass med tiden 6.29 minutter.

– Det var smertefullt, og jeg merker at jeg sliter mest mentalt når det gjelder å konkurrere, der jeg bruker romaskin, forteller 17-åringen til Sarpsborg Arbeiderblad.

SMERTE: Diderik Skjønhaug (17) synes konkurransen var smertefull, men var strålende fornøyd etter at han rodde seg inn til en første plass på 2000-meter i sin klasse med tiden 6,29 minutter.

SMERTE: Diderik Skjønhaug (17) synes konkurransen var smertefull, men var strålende fornøyd etter at han rodde seg inn til en første plass på 2000-meter i sin klasse med tiden 6,29 minutter. Foto:

– Det var hardt å fokusere, men jeg er veldig fornøyd, legger Skjønhaug til, som også satt ny personlig rekord lørdag formiddag.

– Hva er målet for sesongen?

– Jeg skal være god i singlesculler, men målet mitt er å trene godt nok for å komme til Nordisk, EM og VM.

– Det er derfor viktig å trene godt, samt ha en god utvikling, spesielt gjennom de ulike styrke- og intervalløktene, tilføyer han.

Fornøyd rosjef

Det var Sarpsborg Roklubb som arrangerte norgesmesterskapet i ergometerroing (romaskin) i Tindlunhallen i helgen, hvor mange av Norges beste utøvere var samlet. Den lokale roklubben har hatt ansvaret for dette mesterskapet tidligere.

Under mesterskapet i Tindlundhallen ble det avviklet individuelle løp og stafetter i alle klasser. Distanse for de yngste var 500 og 1.000 meter, mens resten rodde 2.000 meter. I stafett var det fire utøvere som rodde 500 meter hver, slik at det ble 2.000 meter totalt.

– Klubben hadde totalt 50 frivillige i sving. Vi er veldig fornøyd med gjennomføringen av arrangementet, sier rosjef i Sarpsborg RK, Thomas Gundersen til SA.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken