Søker etter talenter til rockemusikal

STOROPPSETNING: Stykket «Jesus Christ Superstar» kommer til Sarpsborg scene i februar 2019. Fra venstre: Halvor Titlestad, Malin Schavenius, Andreas Humlekjær, Erik Schøyen og Philip Bøckmann.

STOROPPSETNING: Stykket «Jesus Christ Superstar» kommer til Sarpsborg scene i februar 2019. Fra venstre: Halvor Titlestad, Malin Schavenius, Andreas Humlekjær, Erik Schøyen og Philip Bøckmann. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det letes etter store og små skuespillere som vil være med i oppsetningen av den verdenskjente rockemusikalen «Jesus Christ Superstar» på Sarpsborg scene. Allerede har 50–60 meldt sin interesse til audition kommende lørdag.

DEL

– Vi har fått utrolig mange påmeldinger, noe som er veldig stas for oss. Det er folk i alle aldere, noen med masse erfaring og andre som har drømt om å stå på en scene. Noen melder til og med på hele familien sin. Det synes jeg er veldig fint, forteller Philip Bøckmann til Sarpsborg Arbeiderblad.

Bøckmann er produsent for stykket, i tillegg skal han spille karakteren Judas.

Premiere i februar

Arrangøren søker etter alt fra ungdommer til godt voksne som har et nebb å synge med, en kropp som er bevegelig og som tørr og utfordre seg selv.

– Jeg gleder meg til lørdag, det er bare å melde seg på, alle er velkomne, sier Bøckmann.

Det er i februar 2019 at regissør Erik Schøyen setter opp stykket «Jesus Christ Superstar på Sarpsborg scene. Forestillingen involverer en rekke lokale aktører, både amatører og profesjonelle.

Mange roller

I alt kommer produksjonen til å bestå av hele 60–70 aktører, hvor målet er at alle skal komme fra Østfold, og helst Sarpsborg. I hovedrollene som Jesus, Judas og Maria Magdalena er henholdsvis Andreas Humlekjær fra Fredrikstad, og sarpingene Philip Bøckmann og Malin Schavenius. I tillegg ønsker man å engasjere lokale kor og amatører.

De som kommer gjennom nåløyet vil fylle en rekke funksjoner i forestillingen, opplyser den lokale produsenten og skuespilleren.

Øver på kveldstid

28 februar neste år er det premiere på rockemusikalen, som skal spilles i byens stor stue. Det betyr at prøvene, som vil foregå på kveldstid og i helgene, starter allerede før jul i år. Det vil også holdes noen prøver i januar, mens flesteparten av prøvene blir fra begynnelsen av februar.

– Vi vil lage en spektakulær forestilling som sarpingene skal bli stolt av, bedyrer Bøckmann.

Forestillingen blir for øvrig blant de siste før Sarpsborg scene stenger dørene. I april 2019 begynner nemlig arbeidet med å etablere orkestergrav og sceneåpning på Sarpsborg scene, hvis alt går etter planen.

Artikkeltags