– Fulle folk bør holde seg unna torget nyttårsaften

  Politistasjonssjef Kjetil Lunde ber sarpinger være måteholdne med alkohol nyttarsaften.

  Artikkelen er over 3 år gammel

  Synlig berusete sarpinger har ingenting på torget å gjøre nyttårsaften. – Dette skal være en familiefest, sier Kjetil Lunde i Sarpsborg-politiet.

  DEL

  Jubileumsåret 2016 avsluttes med et hei, dundrende familiearrangement på byens torg på årets siste dag.

  – Opplegget er enda bedre enn i fjor. Vi har høynet nivået på alle områder, forteller jubileumssjef Svein A. Halvorsen, som nyttårsaften avslutter et år som har bestått av enormt mye arbeid og ditto opplevelser.

  Sikkerhet i høysetet

  Festdeltakernes sikkerhet settes i høysetet når mange tusen sarpinger, i fjor var det så mange som 13.000, i fellesskap skal hilse 2017 velkommen.

  – Vi kommer til å gjerde inn et større område i år enn i fjor. På den måten vil ikke publikum i like stor grad føle at de er gjerdet inne. Vi vil ha tre ulike innganger til området, og der vil det være vakter, forklarer Thomas Thorvaldsen i PSS Securitas, vaktselskapet som sammen med politiet, brannvesenet og mange frivillige vakter skal sørge for at alt går greit for seg på byens torg nyttårsaften.

  Dette skal være en familiefest

  Kjetil Lunde, politistasjonssjef

  – Totalt rundt 40 personer vil sørge for at sikkerheten ivaretas, forklarer Thorvaldsen.

  Les også: Fakkeltog og busser på nyttårsaften

  Ikke party

  Kjetil Lunde er politistasjonssjef i Sarpsborg. Hans tjenestemenn vil være synlige i Sarpsborg sentrum nyttårsaften.

  – Mitt hovedbudskap i dag er å understreke at synlig berusede personer ikke kommer inn på det avgrensede området på og rundt torget. Sitter du på en fest et eller annet sted i kommunen, har tatt for mye og drikke og tenker at det er lurt å reise en tur til byen, bør du rett og slett la det være. Dette er ikke noe nyttårsparty, men en familiefest, sier han.

  Les også:

  – Jeg var her som privatperson i fjor, og synes det var en flott opplevelse. Den gang var det en nyttårsmarkering som passet for hele familien, og jeg synes det var en hyggelig og koselig stemning. Slik håper og tror jeg det blir også i år, understreker Lunde.

  (saken fortsetter under videoen)

   Svein Halvorsen gleder seg til ny folkefest nyttårsaften.

    

   Fyrverkeri fra Kulås

   Sikkerhetsmessig er det alkoholbruk og fyrverkeri som er de største fokusområdene for arrangøren i forkant av nyttårsfesten.

   – I år som i fjor vil det bli skutt opp fyrverkeri fra Kulåsparken, og det vil være en ganske stor sikkerhetssone rundt selve utskytingsområde der publikum ikke får lov til å oppholde seg. Det er verdt å huske at fyrverkeri som regel blir best når man ser det litt på avstand, sier branninspektør Freddy Gjøs til SA.

   – Ingen får selvfølgelig lov til å ha med seg verken alkohol eller fyrverkeri inn på torget, avslutter jubileumssjef Svein A. Halvorsen.

   Les også: Rekordbesøk på nyttårsfest

   Les også: Vinni topper nyttårsaften

   Nytttårsfest

   • I år, som ifjor, blir det folkefest på torget nyttårsaften
   • Det hele starter med fakkeltog som går fra St. Marie Plass til torget, der Vinni, Nicoline, Knut Anders Sørum og en stjernerekke av lokale artister står på scena
   • Det hele avsluttes med et flott fyrverkeri fra Kulås når jubileumsåret 2016 er over

   Artikkeltags