Mye står på spill i lokalderby

TØFFE TAK: Det er ofte høy temperatur i lokaloppgjørene i innebandy. Her er det litt knuffing mellom Sharks-spilleren Jon Andreas Kristiansen og Bulldogs-spilleren Jesper Hägg (nr. 92). Også Sharks-målvakt Markus Jelsnes er involvert i situasjonen. Foto: Tobias Nordli

TØFFE TAK: Det er ofte høy temperatur i lokaloppgjørene i innebandy. Her er det litt knuffing mellom Sharks-spilleren Jon Andreas Kristiansen og Bulldogs-spilleren Jesper Hägg (nr. 92). Også Sharks-målvakt Markus Jelsnes er involvert i situasjonen. Foto: Tobias Nordli Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Prestisjen er alltid stor når Sarpsborg Sharks og Greåker Bulldogs møtes. Lørdag er også poengene veldig viktig for begge lag.

DEL

De to naborivalene møtes i Skjeberghallen lørdag ettermiddag. Bulldogs kjemper om seriegull, mens Sharks jakter en plass i sluttspillet. Begge har stort behov av poeng.

– Greåker er i utgangspunktet favoritter slik tabellsituasjonen ser ut, men jeg føler at vi er et helt annet lag enn for tre-fire måneder siden. Vi har økt treningsmengden og det har etter hvert gitt utslag. Vi orker mer, har begynt å vinne skuddstatistikken i kampene og har vunnet nesten alle tredjeperiodene, sier Sharks-trener Jonas Magnussen.

Sarpsborg står bokført med 18 poeng og ligger på den åttende og siste sluttspillplassen på tabellen. Også Grei på niendeplass har 18 poeng, men de har spilt én kamp mindre. Også Haugerud (19 poeng) og Sandnes (14 poeng) er involvert i kampen om en sluttspillsplass. Det gjenstår tre serierunder.

Skadefri tropp

– Jeg tror det blir et rotterace om de to siste sluttspillsplassene, men vi skal klare det. Vi har et greit kampprogram igjen, sier Magnussen.

Han stiller med en skadefri og heltent tropp i Skjeberghallen lørdag.

– For første gang siden jeg kom til klubben har vi en skadefri tropp. Nå er det 20 mann på trening hver gang, og det gir oss bedre treninger fordi konkurransesituasjonen for å komme med på laget er større, sier Sharks-treneren.

Bulldogs ligger på sølvplass i eliteserien, to poeng bak Slevik.

Sarpsborg kommer sikkert til å by opp til dans, og vi har respekt for dem

Tomas Näsholm, trener i Greåker Bulldogs

– Det var nære på at vi fikk et overtak på Slevik onsdag. Slevik lå under 5–0 mot Sveiva, men de snudde kampen og vant 6–5. Jeg tipper Slevik våknet samtidig som Sveiva ble feige, sier Bulldogs-trener Tomas Näsholm.

Ingen undervurdering

Han har langt fra gitt opp håpet om seriegull.

– Vi har et tøft kampprogram igjen vi også, men Slevik har i utgangspunktet enda tøffere. De skal blant annet møte både Akerselva og Tunet på bortebane. Men vi skal uansett ha fokus på oss selv. Vi må gjøre vår del av jobben, sier Näsholm.

Den første oppgaven blir å beseire Sharks.

– Vi gleder oss stort til kampen. Det er lenge siden vi har spilt en så viktig kamp. Sarpsborg kommer helt sikkert til å by opp til dans, og vi har respekt for dem. Det blir ingen undervurdering, vi tar Sharks på største alvor, sier Näsholm.

Også Bulldogs har en skadefri tropp. Sondre Haglund er tilbake i full trening etter korsbåndskade, men det er mulig denne kampen kommer i tidligste laget.

FAKTA

  • Det gjenstår tre serierunder i eliteserien i innebandy.
  • Sharks skal møte Greåker (h), Sandnes (b) og Haugerud (h).
  • Bulldogs skal møte Sharks (b), Harstad (h) og Sveiva (b).
  • Siste serierunde spilles 4. mars

Artikkeltags