Gjødalstuen til Helsingborg

TIL SVERIGE: Unggutten Fredrik Gjødalstuen skal spille i den svenske SSL-klubben Helsingborg kommende sesong.

TIL SVERIGE: Unggutten Fredrik Gjødalstuen skal spille i den svenske SSL-klubben Helsingborg kommende sesong. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Stortalentet Fredrik Gjødalstuen (18) forlater Sarpsborg Sharks til fordel for spill for Helsingborg i den svenske Superligaen (SSL).

DEL

18-åringen lånes ut fra Sharks til Helsingborg hele den kommende sesongen. Unggutten har to år igjen av sin kontrakt med moderklubben.

– Jeg hadde en veldig god sesong i eliteserien i 2017/18, og det passet bra å dra til Sverige nå ettersom jeg er ferdig med videregående skole. Jeg føler at dette er riktig tidspunkt. Det blir spennende å prøve seg i Helsingborg, sier Gjødalstuen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Det er flere klubber som har vist interesse for Sharks-spilleren, men unggutten valgte hardtsatsende Helsingborg.

– Det var Helsingborg som viste mest interesse for meg. Jeg har vært der på prøvespill, og alt virket veldig bra. Klubben var svært profesjonell, sier han.

Egenprodusert spiller

Gjødalstuen fikk sitt store gjennombrudd i eliteserien sist sesong. 

– Klubben er stolte over å ha fått fram en så god egenprodusert spiller som kan få spille med og mot innebandyens beste i så ung alder, skriver Sharks på sin hjemmeside.

Tidligere i sommer mistet Sharks målvakten Markus Jelsnes til Mullsjö i SSL.

Gjødalstuen var en av klubbens viktigste spillere sist sesong og han blir vanskelig å erstatte.

– Det blir et stort tomrom å fylle med tanke på alle målpoengene Fredrik sto for i 2017/2018-sesongen, da han produserte hele 88 poeng. Det er den største poengfangsten av en Sharks-spiller siden Ketil Kristiansen tok 90 poeng i 2007/2008-sesongen, skriver de.

Gjødalstuen debuterte også på A-landslaget sist sesong. Nå ønsker han å utvikle seg ytterligere i Sverige.

– Jeg hadde en ekstrem utvikling sist sesong. Jeg har gått fra å være læregutt til å bli en viktig spiller for laget i eliteserien. Det har vært veldig moro å være med på den reisen. Jeg drar ikke til Helsingborg for å kreve spilletid, men jeg håper å være mest mulig inne blant de tre rekkene som får spille. Jeg skal jobbe hardt, så får vi se hvordan det går, sier han.

Satser på unge spillere

Gjødalstuen flytter til Sverige allerede denne uken, slik at han får med seg resten av oppkjøringen til sesongen med Helsingborg.

– Vi får en stor og sterk poengmaskin. Fredrik har vist at han er kapabel til å produsere, og nå håper jeg at han tar med seg det til verdens beste liga. Fredrik er bare 18 år gammel, noe som gjør at han har framtiden foran seg. Overgangen rimer veldig bra med vår filosofi med å jobbe med unge og lovende spillere. Vi er veldig fornøyd med at overgangen er i orden, sier Helsingborgs sportssjef Fredrik Azelius til klubbens hjemmeside.

Artikkeltags