Nominasjonskomiteens forslag til fylkestingsliste ble klar tirsdag kveld. Den endelige lista skal vedtas 12. januar 2019. Kommunepartiene kan derfor komme med endringsforslag og innspill fram til 23. november. Nye Viken fylkesting vil inneholde 87 representanter fra dagens Akershus, Buskerud og Østfold. Dersom Arbeiderpartiet oppnår en oppslutning på rundt 30 prosent betyr det 26 representanter fra nevnte parti.

 

 

Glad for tilliten

- Jeg er glad for tilliten som er blitt meg til del. Og jeg er svært fornøyd med at jeg har havnet så høyt oppe på nominasjonskomiteens liste, sier Andreas Lervik til Sarpsborg Arbeiderblad.

Han er dog ikke øverst nominerte østfolding. På tredjeplass finner vi nemlig Siv Henritte Jakobsen fra Moss. På andreplass står Roger Ryberg fra Hurum. Han representerer Buskerud.

Skal ta tak

Førstekandidat Tone Brenna (30), er i likhet med Lervik, glad for tiliten hun blir vist.

- Det er jeg. Men samtidig er det en litt spesiell situasjon å skulle jobbe så mye med et fylke jeg har vært så skeptisk til. Men nå er det kun en ting som gjelder for Arbeiderpartiet. Det er å brette opp ermene og gjøre så godt vi kan for folk som bor i Viken, sier Brenna. Som er gruppeleder for Akershus Arbeiderparti og nestleder samme sted. Hun har sittet på fylkestinget i Akershus siden 2007. Tidligere har hun blant annet vært generalsekretær i AUF og politisk rådgiver ved statsministerens kontor.

Neste sarping på lista er Grete Lise Ingerø. Hun er oppført på 27. plass og ligger dermed i grenseland for å bli valgt inn. Aase Furali står oppført som nummer 45 på lista som teller 93 navn. Rune Fredriksen fra Fredrikstad er oppført på åttende plass. Også Fredrik Kveseth og Hege Dubec fra nabobyen står høyt oppe på henholdsvis 16.-og 17.plass.