Gå til sidens hovedinnhold

Byavisa reduserer utgivelsene

Artikkelen er over 5 år gammel

Byavisa Sarpsborg må spare penger og kutter i antallet utgivelser.

Ansvarlig redaktør Geir Arneberg bekrefter at  gratisavisa kommer sjeldnere i postkassa til sarpingene.

- Det har vært nødvendig med tiltak for å redusere kostnadene. Det er bakgrunnen for færre utgivelser i en periode, sier han i en kommentar til Sarpsborg Arbeiderblad.

Reduserer også i Fredrikstad

Etter det vi erfarer er situasjonen den samme for Byavisa Fredrikstad. Også den  får utgivelser annenhver uke. Om dette  etter hvert blir en permanent løsning, ønsker ikke Arneberg å spekulere i.

Norske medier opplever en nedgang i annonseinntektene. Det rammer selskapet Content Media AS, som utgir flere gratisaviser rundt om på forskjellige steder i Norge.

Sarpingen Geir Arneberg er ansvarig redaktør for flere av avisene, i tillegg til at han har hovedansvaret for Byavia Drammen. Dette skal være en av  avisene som i flere år har gått med overskudd.  Også Byavisa Moss driver bra og får ingen endringer i antallet utgivelser.

Det er imidlertid i Nedre Glommma-regionen  hvor inntjeningen ikke har vært god nok og med behov for kostnadsbesparende tiltak.

Tidligere i høst valgte Content Media å legge ned et par ruter i Skjeberg.  Da hadde daglig leder Bjørn Larsen denne kommentaren.

– Vi har valgt å se på våre kostnader.  At disse rutene forsvinner har ingen ting med oppsigelsene hos vår distributør Norpost å gjøre.

Over 20.000 eksemplarer

På Norposts hjemmeside står for øvrig å lese at de dekker 16.540 husstander i Sarpsborg, mens Byavisas hjemmeside reklamerer med at gratisavisa bringes ut til 20.300 husstander.

Norposts direktør Hege Stenmarck har forklaringen på hvorfor tallene spriker.

– Vi har en spesialavtale med Byavisa som ikke bare omfatter private husstander. Byavisa Sarpsborg distribueres nemlig også til mange bedrifter og offentlige kontorer. Dermed stemmer antallet aviser Byavisa Sarpsborg oppgir, forklarer Stenmarck.

 

Kommentarer til denne saken