– Ba kamerat om å bli banket opp

VAR IKKE RAN: Torsdag 19. mars i år ble politiet oppsøkt av en sarping i slutten av 20-årene som hevdet han hadde blitt banket opp og ranet på grusplassen ved jernbaneundergangen på Glengshølen. Nå er det klart at dette ikke var noe ran.FOTO: GEIR BJØRNSTAD

VAR IKKE RAN: Torsdag 19. mars i år ble politiet oppsøkt av en sarping i slutten av 20-årene som hevdet han hadde blitt banket opp og ranet på grusplassen ved jernbaneundergangen på Glengshølen. Nå er det klart at dette ikke var noe ran.FOTO: GEIR BJØRNSTAD Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En sarping i slutten av 20-årene har erkjent at han løy om at han ble ranet i Glengshølen for fire uker siden.

DEL

Politiet iverksatte en omfattende etterforskning etter at en Sarpsborg-mann i slutten av 20-årene overfor politiet hevdet at han hadde blitt banket opp av to menn og ranet på grusplassen ved jernbaneundergangen i Glengshølen for fire uker siden. Det som framsto som et brutalt personran skulle ha skjedd mens mannens to mindreårige barn satt i bilen.

Noe som skurret

Denne uka fikk politiet et endelig gjennombrudd i saken etter fire uker med intens etterforskning.

LES OGSÅ: Ingen vitner til brutalt ran

– Dette var ikke noe ran, sier leder for operativt etterforskningsavsnitt på Sarpsborg politistasjon, Terje Bøe til SA.

LES OGSÅ: Politiet etterlyser syklist

Politiet har helt siden ransmeldingen kom jobbet etter flere teser. I tillegg til å etterforske saken som et ran, mente politiet at det var en del som skurret i mannens forklaringer.

LES OGSÅ: – De ressursene vi har brukt på å etterforske denne saken kunne vi brukt på annet politiarbeid

Tilsto på tirsdag

– Vi har etterforsket denne saken bredt, og mandag denne uken hadde vi innhentet så mange bevis på at dette ranet aldri hadde skjedd at vi besluttet å pågripe mannen som fram til da hadde hatt status som fornærmet. Han er nå siktet for å ha levert en falsk politianmeldelse og for forsikringsbedrageri, sier Terje Bøe i Sarpsborg-politiet.

LES OGSÅ: Banket opp og ranet med barna som vitner

En kamerat av mannen som utga seg for å være et ransoffer har overfor politiet erkjent at det var han som hadde gitt ham juling før han gikk til politiet.

LES OGSÅ: Fraranet mobiltelefon og lommebok

Vil ikke si noe om motiv

– Den siktede har bedt kameraten om å påføre ham disse skadene. Det er viktig å understreke at kameraten ikke visste hva han skulle benytte dette til og han vil ikke bli straffeforfulgt, sier Bøe, som ikke ønsker å gå nærmere inn på motivet den siktede skal ha hatt for å fingere ett slikt ran.

LES OGSÅ: Går for et trygt Glengshølen

– Vi har sett for oss et motiv hele veien, men dette ønsker vi ikke å gå inn på, annet enn at det er et personlig motiv. Siktelsen på forsikringsbedrageri, som kommer som en følge av at han har fått erstattet gjenstander han hevder å ha blitt fraranet, er ikke et hovedmotiv, sier Bøe.

LES OGSÅ: Ingen vitner til brutalt ran

LES OGSÅ: Politiet ber «debattanter» reflektere litt før de kommenterer på nett

Artikkeltags