Banket opp og ranet med barna som vitner

SKJEDDE HER: Det brutale personranet skal ha skjedd på parkeringsplassen ved jernbaneundergangen på Glengshølensiden rundt klokka 18.00 torsdag kveld. Barnefaren skal ha stått utenfor bilen og tatt seg en røyk, mens hans mindreårige barn satt i bilen, da han ble overfalt, banket opp og fraranet lommeboka og mobiltelefonen.

SKJEDDE HER: Det brutale personranet skal ha skjedd på parkeringsplassen ved jernbaneundergangen på Glengshølensiden rundt klokka 18.00 torsdag kveld. Barnefaren skal ha stått utenfor bilen og tatt seg en røyk, mens hans mindreårige barn satt i bilen, da han ble overfalt, banket opp og fraranet lommeboka og mobiltelefonen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mens mannen i slutten av 20-årene sto utenfor bilen og tok seg en røyk, skal han ha blitt sparket og slått og deretter fraranet lommeboka og mobiltelefonen – mens hans to mindreårige barn satt i bilen.

DEL

Det som framstår som et svært brutalt personran skal ha skjedd rundt klokka 18.00 torsdag kveld, på grusparkeringsplassen inn mot jernbanen i Glengshølen.

To personer angrep

- Fornærmede har forklart at han sto utenfor bilen og tok seg en røyk, mens hans to mindreårige barn satt i bilen. To personer, som beskrives å være rundt 35 år gamle, kom gående på fortauet på motsatt side av veien forbi Glengshølen og gikk i retning fra Sarpsborg fengsel i retning Opsund. Ved Glengshølen gikk de skrått over veien i retning fornærmede. Uten forvarsel skal han ha blitt utsatt for slag og spark.

BLE DRATT I DENNE RETNINGEN: Etter å ha blitt utsatt for vold, skal mannen i slutten av 20-årene ha blitt dratt mot jernbaneundergangen av de to gjerningsmennene som beskrives å være i midten av 30-årene.

BLE DRATT I DENNE RETNINGEN: Etter å ha blitt utsatt for vold, skal mannen i slutten av 20-årene ha blitt dratt mot jernbaneundergangen av de to gjerningsmennene som beskrives å være i midten av 30-årene. Foto:

BLE DRATT I DENNE RETNINGEN: Etter å ha blitt utsatt for vold, skal mannen i slutten av 20-årene ha blitt dratt mot jernbaneundergangen av de to gjerningsmennene som beskrives å være i midten av 30-årene. Foto: Geir Bjørnstad

Han ble også dratt mot jernbaneundergangen like i nærheten. Gjerningspersonene skal deretter ha stukket av med fornærmedes lommebok og mobiltelefon. Trolig stakk de av i den samme retningen de kom fra, atltså mot Kurland, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad fredag formiddag.

LES OGSÅ: Fire ranssiktede tenåringer pågrepet i Sarpsborg og Fredrikstad i en nøye planlagt politiaksjon

Tredje grove personran

Dette er det tredje grove personranet som har skjedd med et par hundre meters mellomrom i dette området så langt i år. Like etter nyttår ble en kvinne overfalt og ranet rett utenfor inngangen til bowlingssenteret på Sefa. En måned senere ble tre personer utsatt for et væpnet ran av flere maskerte personer ved jernbaneundergangen ved Glengshølen. Begge disse ranene er oppklart av politiet.

LES OGSÅ: Lar seg ikke skremme av ranerne

Nå står de overfor et nytt brutalt personran i det samme området.

Etterlyser vitner

- Vi setter nå inn store ressurser i denne saken, og har et helt klart mål om å oppklare denne saken. Politiet har ikke særlig mer opplysninger i saken enn det fornærmede har forklart seg om hendelsesforløpet. Vi er derfor svært interessert i å komme i kontakt med personer som befant seg i dette aktuelle området rundt klokka 18.00 torsdag kveld og personer som kan sitte på opplysninger i saken. Vi ber om at disse tar kontakt med politiet, sier krimsjefen.

LES OGSÅ: Slik skal politiet stoppe byens unge ranere

Poitiet setter inn store ressurser

Politiet ser svært alvorlig på at det skjer et nytt ran i det ellers så stille og rolige boområdet.

- I etterkant av de to forrige ranene, har politiet satt inn store ressurser på patruljering og forebygging av nye ran i dette området. Derfor liker vi svært dårlig at det skjer et nytt ran i det samme området. Derfor setter vi nå inn store ressurser på å oppklare denne saken, sier Andersen, som har merket seg at personer allerede har ytret kritikk mot politiet i forbindelse med at de som er siktet for de to foregående ranene ikke ble varetektsfengslet etter å ha tilstått sine ugjerninger.

- I de to forrige sakene var det svært unge gjerningsmenn involvert. I denne saken er det opplyst at gjerningsmennene er i midten av 30-årene. Politiet har derfor ingen som helst holdepunkter for å se noen sammenheng mellom de to forrige ranene og denne saken, sier krimsjefen.

Fysisk skadet

Andersen opplyser at fornærmede i denne saken skal ha blitt fysisk skadet etter det som framstår som et brutalt ran. Det er foreløpig uklart om de to mindreårige barna som satt i bilen skal ha sett at faren deres ble utsatt for slag og spark av de to gjerningsmennene, som ikke skal ha vært maskert under ranet.

LES OGSÅ: Seks pågrepet etter væpnet ran i Sarpsborg

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken