Fire ranssiktede tenåringer pågrepet i Sarpsborg og Fredrikstad i en nøye planlagt politiaksjon

OPPKLART: Fire ungdommer i alderen 15–17 år ble tirsdag pågrepet og siktet for ranet av en kvinne i 50-årene i Aarslands gate utenfor Sefa-bygningen fredag 2. januar i år.

OPPKLART: Fire ungdommer i alderen 15–17 år ble tirsdag pågrepet og siktet for ranet av en kvinne i 50-årene i Aarslands gate utenfor Sefa-bygningen fredag 2. januar i år. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

En 15-åring fra Sarpsborg har erkjent at det var han som ranet en kvinnelig politiansatt på åpen gate for nesten tre uker siden.

DEL

Tirsdag formiddag pågrep politiet de fire tenåringene i en koordinert politiaksjon i Sarpsborg og Fredrikstad. Tre av de pågrepne er 17 år gamle, mens den ene er 15 år gammel.

Overfalt bakfra

Alle de fire er nå siktet for ran eller medvirkning til ran etter at en kvinne i 50-årene ble overfalt bakfra og dratt ned i bakken med et kvelertak mens hun var på vei til jobben på Sarpsborg politistasjon tidlig om morgenen fredag 2. januar i år.

Ranerne stakk deretter av med kvinnens veske og dets innhold. Deler av kvinnens eiendeler ble kort tid senere funnet henslengt i området ved Oscars gate/Rosenkrantz' gate noen hundre meter fra der ranet skjedde.

Helt siden det brutale ranet har politiet jobbet intenst for å oppklare saken.

Allerede i forrige uke hadde politiet sirklet inn de fire ungdommene som nå er pågrepet og siktet i saken.

Torsdag formiddag gjennomførte flere politipatruljer fra Sarpsborg en omfattende planlagt og koordinert aksjon, da de ønsket å pågripe alle fire samtidig.

Ble hentet på skolen

Den ene av dem ble tirsdag hentet på skolen han går på i Sarpsborg, mens en annen ble hentet på sin bopel i Sarpsborg. To av 17-åringene ble pågrepet på Trosvik i Fredrikstad.

Selve pågripelsene skjedde uten dramatikk, og de ble alle avhørt utover tirsdagen.

– 15-åringen som bor i Sarpsborg har i avhør erkjent at det var han som utførte selve ranshandlingen. De tre andre har forklart at de var til stede og at de så selve ranet, sier leder for operativt etterforskningsavsnitt, Terje Bøe, til Sarpsborg Arbeiderblad onsdag formiddag.

Han opplyser at alle de fire er siktet for ran eller medvirkning til ran.

Ikke fengsling

– Vi anser saken som oppklart, men det gjenstår fortsatt en del etterforskning, sier Bøe.

15-åringen som har erkjent selve ranet og den ene 17-åringen er begge fra Sarpsborg. De to andre 17-åringene er fra henholdsvis Fredrikstad og Våler. Ingen av dem vil bli begjært varetektsfengslet.

– Vi anser det ikke som nødvendig å begjære noen av dem varetektsfengslet, sier Bøe.
 

Artikkeltags