Seks pågrepet etter væpnet ran i Sarpsborg

Det avr i næørheten av jernbaneundergangen mot Glengshølen at maskerte og bevæpnede ranere slo til mot tre personer i natt.

Det avr i næørheten av jernbaneundergangen mot Glengshølen at maskerte og bevæpnede ranere slo til mot tre personer i natt. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Seks personer er pågrepet etter væpnet ran i Sarpsborg i natt.

DEL

Rundt klokka 03 ble tre personer ranet på åpen gate like ved jernbaneundergangen mot Glengshølen, i nærheten av jernbanestasjonen.

Ranerne var maskerte og bevæpnet elller hadde en våpenlignende gjenstand som de benyttet under ranet. Ransofrene er alle i 20-årene. Det var en kvinne fra Sarpsborg og to menn fra Rogaland. De ble fratatt mobiletelefoner og kontanter. De skal ikke ha kommet fysisk til skade i ranet.

Pågrepet like etter ranet

- Det var flere ranere - uten at jeg vil si det konkrete antallet. Ofrene ble fraranet verdigjenstander og andre gjenstander, opplyser politistasjonssjef Tommy Brøske til SA søndag formiddag.

Ranerne stakk fra stedet til fots. Men bare en time og et kvarter etter ranet gikk politiet til pågripelse av seks personer på en adresse ikke langt fra ransstedet.

- Det var seks personer til stede på adressen. Alle ble pågrepet. Der ble det funnet deler av ransutbyttet og det vi mener er ransvåpenet, som nå er beslaglagt, sier Brøske.

God politi-jobb

Han skryter av innsatsen til de ansatte som var på jobb i natt.

- Det ble gjort en god jobb med avhør, sikring av spor og etterforskning. Derfor gikk det kort tid før vi kunne gå til pågripelsen, forteller Brøske.

Personene har ikke erkjent nattas ran. De blir fortløpende avhørt utover dagen. Men avhør av ofrene, funn på stedet hvor personene ble pågrepet og spor på ransstedet gjør at politiet mener å ha god grunn til å tro at ranet er oppklart. Avhørene og videre etterforskning vil avgjøre hva som skjer videre med de pågrepne.

- Fengsling er et alternativ som blir fortløpende vurdert, sier Brøske.

Unge ranere

De seks pågrepne er i alderen 15-23 år. De er alle hjemmehørende i Sarpsborg og Fredrikstad.

- Dette er deler av et ungdomsmiljø vi har og har hatt fokus på. Både vi og andre instanser har jobbet en del med dem fra før med diverse tiltak,  forteller Brøske, som dermed understreker at de seks er godt kjent av politiet fra før.

Ranet YX-stasjonen

- Blant disse seks befinner det seg en eller flere som utførte ranet mot YX-stasjonen i Krkegata i sommer, opplyser Tommy Brøske.

Det er kun en måned siden en kvinne ble ranet på åpen gate i samme området - like ved jernbanestasjonen.

Det er ikke de samme personene som utførte det ranet for en måned siden som nå sitter i Sarpsborg-politiets arrest for nattas ran.

- Men de er fra samme miljø, så vi utelukker ikke at de kjenner hverandre.

Belastet område

Politistasjonssjefen er glad for at begge disse ranene ser ut til å være oppklart - og det etter svært kort tid. Han er bekymret for at området rundt jernbanestasjonen ser ut til å være ganske belastet for tida.

- Vi må se om vi må iverksette tiltak i dette området, sier Brøske.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken