Julemesse som gir mat til mange

KLART FOR MESSE: Annika Filtvedt, Kjersti Seljehammer og Dagny Vethal håper mange vil besøke julemessen på Varmestua lørdag.

KLART FOR MESSE: Annika Filtvedt, Kjersti Seljehammer og Dagny Vethal håper mange vil besøke julemessen på Varmestua lørdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Alle inntektene fra lørdagens julemesse går til drift av Varmestua neste år.

DEL

- Hvis mange støtter opp om oss, betyr det at vi kan servere mat til de som sliter i Sarpsborg også neste år. Daglig serverer vi mat til nærmere 70 mennesker. Årlig er vi oppe i 14.000 besøk, forteller daglig leder Annika Filtvedt og driftsleder Kjersti Seljehammer.

Varmestua har ingen andre inntektskilder og er helt avhengig av gaver fra bedrifter, foreninger og enkeltpersoner.

- Folk er utrolig gavmilde og støtter oss gjennom hele året. Det er vi veldig takknemlig for, og disse gavene er faktisk helt avgjørende for at vi kan hjelpe så mange som vi gjør, understreker de ansatte.

Fikk inn 70.000 kroner i fjor

I fjor ble den aller første julemessen i regi av Varmestua arrangert. Det ble en stor suksess. De ansatte og frivillige håper på en reprise i år.

- Det var utrolig mye folk innom og vi fikk inn over 70.000 kroner. De pengene holder til mange matserveringer, understreker Filtvedt.

Det var utrolig mye folk innom og vi fikk inn over 70.000 kroner. De pengene holder til mange matserveringer

Kjersti Seljehammer, driftsleder

De håper selvfølgelig på enda flere besøkende i år. Det blir også en egen kafe på Varmestua denne lørdagen. Hvor folk kan få kjøpt blant annet grøt, kaker og kaffe.

- Vi har i hvert fall solgt flere lodd til julelotteriet vårt i år. Og det har vært utrolig hyggelig å møte folk ute. De er så positive til vårt hjelpetilbud, og noen har attpåtil meldt seg til å jobbe som frivillig. Nettopp derfor er det så viktig å være synlig. Da kommer vi i kontakt med mange flere mennesker, sier Seljehammer.

På et av loddstedene kom også Varmestuas ansatte i kontakt med en mann som ønsket å gi en personlig gave til Varmestua.

- Han kom hit den dagen vi hadde jubilieumsfeiring. Da hadde han med en sjekk på 25.000 kroner. En så stor gave fra en privatperson har vi knapt fått før, og vi er svært takknemlige, sier Filtvedt.

Varmestua

  • Ble etablert 4. november 1991.
  • Serverer to måltider daglig.
  • Holder til i den gamle Baptistkirken i Enggata 21 i Østre bydel.

Hjemmelagede produkter

Nesten alt som selges på julemessen er hjemmelagede produkter.

- Faktisk begynte vi å planlegge årets julemesse allerede i januar i år. Hver onsdag gjennom hele året har både brukere og frivillige laget ting vi skal selge på lørdag. Vi er veldig stolt av det, sier Dagny Vethal, en av de trofaste frivillige på Varmestua. Hun stiller opp flere dager i uka.

Julemessen starter på formiddagen lørdag. På tampen av dagen blir det trekning i det store julelotteriet.

Daglig leder forteller at de har fått inn mange fine gaver til lotteriet fra butikker og bedrifter i Sarpsborg.

Artikkeltags