Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt busstilbud til Kvastebyen og Høysand

Artikkelen er over 4 år gammel

Administrasjonen i Østfold fylkeskommune ønsker å beholde dagens busstilbud til beboerne i Kvastebyen og Høysand.

Tidligere i år ble det foreslått å redusere kraftig på antallet bussruter i Nedre Glomma-regionen. Tilbake var det kun 10 stamruter hvor flere av disse fikk endret kjørerute.

I det første forslaget som ble sendt ut til politisk behandling var Rokkeveien nytt endestoppested for ruta mellom Kalnes og Kvastebyen/Høysand.

Velforeningen er hørt

Det skapte høye bølger i Søndre Skjeberg. Velforeningen i Kvastebyen engasjerte seg sterkt og har nå fått gjennomslag for sine synspunkter.

Det var en av flere årsaker til at politikerne i Sarpsborg og Fredrikstad har valgt å utsette saken i påvente av mer informasjon og et helhetlig tilbud som inneholder både stamlinjer, sekundærlinjer og supplerende tilbud.

Administrasjonen i Østfold fylkeskommune har sammen med Østfold kollektivtrafikk jobbet på spreng. Nylig ble det utvidete rutenettet oversendt kommunene.

Kjører Kalaveien

Ifølge det nye forslaget går en av sekundærrutene til Kvastebyen og Høysand og med trase via Kalaveien. I tillegg opprettholdes den tidligere foreslåtte linjen mellom Rokkeveien og Kalnes.

Videre er det verdt å merke seg at det ikke blir endringer på den som i dag kjører mellom Kalnes og Blessom på Kurland. Her var det antydet å bytte ut Kalnes med et annet sted i distriktet

I stamrutenettet inngår også ett nytt tilbud mellom Greåker og Hevingen.

 

Før den forrige saken ble stoppet, var den innom formannskapet i Sarpsborg. Da ble det videre pekt på steder som Ullerøy og Jelsnes. Det er kun tenkt å videreføre Flex-ruta til Ullerøy. Unge i Jelsnes får kun et nattilbud i helgene.

Det foreslås to nye Flexx-linjer i Sarpsborg. En som kjører Opsund, Bede og Alvim på formiddagene. Flexx-bussen fra Hasle til Varteig og Ise får flere avganger, som alle er i korrespondanse med sekundærlinjen fra Sarpsborg til Hasle.

Her er de foreslåtte sekundærlinjene i Sarpsborg:

  • Linje 29: Kurland øst – Brevik.
  • Linje 30: Kvastebyen – Sarpsborg
  • Linje 31: Hasle – Sarpsborg
  • Linje 32: Opstad – Hannestad øst – Grålum – bussterminalen
  • Linje 33: Bede – SarpsborgLinje 34: Opsund–bussterminalen.

Nytt busstilbud står på sakslista til formannskapet i Sarpsborg neste uke, forutsatt at administrasjonen rekker å fremme den. Hvis ikke blir det innkalt til et ekstraordinært møte.

Nytt busstilbud

  • 25. juni er datoen for den store endringen i busstilbud i Fredrikstad og Sarpsborg. Da blir det flere helt nye ruter.
  • Østfold fylkeskommune har ansvar for drift av kollektivtilbudet i Østfold. Det skjer gjennom Østfold kollektivtrafikk.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.