Gå til sidens hovedinnhold

Sarpsborg sparte spillere og fikk bank av Tromsø

Artikkelen er over 3 år gammel

(Tromsø-Sarpsborg 08 5-0) Sarpsborg-trener Geir Bakke satset ved å spare spillere til cupens semifinale mot Vålerenga, og feilet kraftig da Tromsø vant 5-0 i Eliteserien søndag.

Sarpsborg slo Vålerenga 2-1 i forrige serierunde. Onsdag møtes lagene igjen i cupens semifinale. Det bar søndagens Sarpsborg-utgave preg av, da sju spillere var byttet ut til oppgjøret mot Tromsø.

Hele forsvarsfireren ble spart, i tillegg til at Ole Jørgen Halvorsen, Krépin Diatta og Tobias Heintz var ute av startoppstillingen. Det kostet laget dyrt, både i form av tre poeng og fem mål i sekken bak keeper Anders Kristiansen.

– Jeg tror ikke vi skal ta den konklusjonen her og nå. Nå må vi slikke sårene og reise oss igjen. Vi har en viktig kamp på onsdag, og vi må opp i ringene igjen. Vi må omstille oss og riste det her av oss, sa Kristiansen til Eurosport.

– Det ble grusomt og stygt. Vi kan ikke være bekjent av den prestasjonen vi gjør i dag, la han til.

– Jeg har gjort dette før. Og da har vi vunnet fotballkamper, og da er det ikke så mange som har lurt på noe etter det. Tidligere har vi lyktes godt med det, og gjort flere utskiftninger. Når man ser resultatet etterpå, så tenker man selvfølgelig at man kunne gjort ting annerledes. Vi synes uansett at vi ikke lyktes bra nok i dag. Vi har en bred stall, men i dag gikk det ikke, og det tar jeg kritikk for, sa Geir Bakke til Eurosport.

(+) Kommentar: Snakk om å dumme seg ut for hele Fotball-Norge!

Dødballscoringer

Det nykomponerte forsvaret fikk raskt problemer med et aggressivt Tromsø-lag i poengnød, og etter et drøyt kvarter ledet hjemmelaget allerede 2-0. Først scoret kaptein Simen Wangberg på en corner, før Christian Landu Landu fikk kriget inn en tomålsledelse.

Ti minutter etter 2-0-målet satt nummer tre bak Anders Kristiansen. Midtstopper Ole Heieren Hansen mistet ballen på klønete vis til Thomas Lehne Olsen, som satte fart og fant Mushaga Bakenga alene på bakre stolpe.

Da Wangberg scoret sitt annet mål for kvelden fire minutter før pause på nok en dødball, var det tydelig hvor det bar for Sarpsborg.

Mikael Ingebrigtsen ble byttet inn for hjemmelaget etter 57 minutter, og to minutter etter at han entret banen scoret 21-åringen sitt sjette mål for sesongen. Lehne Olsen skjøt direkte på et frispark, og returen landet foran Ingebrigtsen, som plasserte ballen i lengste hjørne.

Passert av Brann

Et dødelig effektivt Tromsø-lag, som scoret på fire av fire målsjanser i første omgang, sørget for at Geir Bakkes menn ble passert av Brann på tabellen etter bergensernes 1-0-seier mot Sandefjord.

Med 38 poeng er det seks poeng opp til serieleder Rosenborg før deres møte med Vålerenga senere søndag. Brann har en to poengs luke til Østfold-laget.

For Tromsø og trener Simo Valakari var det en utrolig viktig trepoenger. Hjemmelaget på Alfheim slo tilbake etter 1-4-tapet mot bunnkampkollega Kristiansund, og med seier i hengekampen mot Odd torsdag kan tromsøværingene klatre over nedrykksstreken.

– Vi måtte rette opp litt av inntrykket vi la igjen i Kristiansund, og vi trenger poeng for å overleve. Det trengtes et skippertak i dag, og vi leverte solid, sa Tromsøs Gjermund Åsen til Eurosport.

Kommentarer til denne saken