Gå til sidens hovedinnhold

Slutt for Sarpsborgalliansen

Artikkelen er over 5 år gammel

Når håndballsesongen er over vil det også være slutt for Sarpsborgalliansen. Da opphører klubben, og lagene vil igjen bli en del av Sarpsborg IL.

18. desember 2012 var en historisk dag for håndballen i Sarpsborg. Da undertegnet de fire håndballklubbene i byen, Sarpsborg IL, Tune IL, Tindlund IF og Tveter HK, en treårig samarbeidsavtale om satsingslaget Sarpsborgalliansen.

Avtalen er nå i ferd med å gå ut, og det klart at klubben ikke vil bli videreført. Leder i Sarpsborgalliansen, Reidun Grindal, har den siste uken hatt samtaler med samarbeidsklubbene og gjennom samtalene har det blitt klart at det ikke er grunnlag for å drive klubben videre.

Sarpsborgalliansen har slitt med å få inn nok sponsormidler, og de har ikke klart den sportslige målsettingen om opprykk til 1. divisjon innen 2016. Men det er ikke dette som feller klubben. Ifølge Grindal er det mangelen på menneskelige ressurser som stopper det hele.

- Det er et godt samarbeidsklima mellom klubbene, men det har vært et samarbeid på papiret som ikke har fungert i det praktiske arbeidet. Ressurspersoner i moderklubbene har hatt nok med å drifte sine egne klubber. Dermed har det blitt for få personer til å drifte Sarpsborgalliansen, sier Grindal.

Alliansen har to lag, et 2. divisjonslag og et 18-årslag som blant annet spiller i Landsserien. Begge lagene går etter sesongen tilbake til Sarpsborg IL. SIL vil dermed ha to lag i 2. divisjon neste sesong da klubben i fjor våres overtok 2. divisjonslaget til Halden Topphåndball på herresiden.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.