Heieren Hansen ble årets sarping!

ÅRETS SARPING: Ole Christoffer Heieren Hansen var både stolt og rørt, da han lørdag kveld ble kåret til årets sarping under Sarpsborggallaen 2018 på Sarpsborg scene.

ÅRETS SARPING: Ole Christoffer Heieren Hansen var både stolt og rørt, da han lørdag kveld ble kåret til årets sarping under Sarpsborggallaen 2018 på Sarpsborg scene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Prisen «årets sarping» ble i år delt ut til fotballspilleren Ole Christoffer Heieren Hansen under Sarpsborggallaen lørdag kveld.

DEL

Forsvarskjempen ble stemt fram til «Årets sarping 2017» av SAs lesere.

– Jeg har aldri fått så mye applaus før. Dette er nesten mer enn hva jeg fikk på Sarpsborg stadion, fleipet Ole Christoffer Heieren Hansen, da han mottok prisen under årets Sarpsborggalla lørdag kveld.

Heieren Hansen som egentlig er fra Torsnes, ble en del av Sarpsborg-fotballen allerede i 2005, da han begynte å spille for Sparta Sarpsborg.

– Det er faktisk litt rart å være fra «den andre byen», ettersom jeg har blitt kåret til «årets sarping» , sa han til publikum med glimt i øyet.

Fra 2011 var han kaptein på Sarpsborg 08, men i fjor høst fikk han beskjed om at han ikke fikk forlenget kontrakten med 08. Et lokalt fotballeventyr var dermed over.

– Jeg er evig blå! Tusen takk alle sammen, avsluttet Ole Christoffer Heieren Hansen overfor et fullsatt Sarpsborg scene.

– En fortjentsfull innsats

Prisen ble delt ut av Snorre Walther som fikk «Årets sarping»-prisen for sitt enorme engasjement i forbindelse med at «Sommerbåten» til NRK la til kai i Høysand i 2015, og fjorårets vinner Aage Rishøi. Sistnevnte ble stemt fram som Årets sarping i 2016 etter hans utrettelige arbeid med tårnet på Appelsintoppen og med å tilrettelegge lysløypa og andre turstier.

– Prisen gis til en person, ikke et lag, forening eller organisasjon. Vedkommende skal også ha gjort en fortjenstfull innsats i eller for Sarpsborg-samfunnet gjennom året som er gått, sier ansvarlig redaktør i Sarpsborg Arbeiderblad Bernt Frode Lyngstad.

Kåringen av årets sarping var et samarbeid mellom Sarpsborg idrettsråd, Sarpsborg musikkråd, Sarpsborg kulturråd og Sarpsborg Arbeiderblad.

Avstemningen har skjedd via SMS etter at åtte gode kandidater ble plukket ut.

Lokalt premiedryss

Det ble litt av et premiedryss under Sarpsborggallaen på Sarpsborg scene lørdag kveld, der om lag 500 sarpinger var til stede.

(SA+): Se også stor bildeserie fra årets Sarpsborggalla her.

I løpet av kvelden delte Sarpsborg idrettsråd ut prisene «Idrettsrådets Æresbevisning» som gikk til Juan Guillermo Lopez Salas i Sarpsborg Karateklubb og «Idrettsrådets idrettsstipend» som gikk til Jens Holm i Sarpsborg Roklubb, mens Sarpsborg musikkråd delte ut «Allegroprisen». Den gikk i år til kantorene i Sarpsborg-kirkene og deres medarbeidere.

I tillegg delte Sarpsborg kommune ut tre priser. Kommunens kulturstipend ble gitt til Carl-Christian Kure, mens frivillighetsprisen og kulturprisen ble gitt til henholdsvis Eva Torp Johansen i Nygårdshaugen IL og Knut Erik Rønne.

NESTEN FULLT: Sarpsborg scene var mer eller mindre fullsatt.

NESTEN FULLT: Sarpsborg scene var mer eller mindre fullsatt. Foto:

Som vanlig ga også kommunen en utmerkelse til årets mesterskapsvinnere. Det vil si til enkelt- og lagvinnere bosatt eller hjemmehørende i Sarpsborg kommune, som er gullmedaljevinnere innen NM, eller medaljevinnere innen nordiske mesterskap, EM, VM, OL og Paralympics.

Festaften

Sarpsborggallaen ble en festaften med mye underholdning både fra kulturen og idretten i byen. Kvelden ble ledet av Erik-André Hvidsten, mens blant ander Malin Joneid Ellefsen (23) og Ingeborg Walther (18) begge kjent fra The Voice, BUL Sarpsborg, Hannestad barnekor, Skjeberg turn RG, danseklubben Evolution og husbandet som ble ledet av Espen Østang Mangen, sørget for både musikk og underholdning.

Artikkeltags