Undertegnede er aktiv i Pensjonistforbundet i Sarpsborg og deltar også litt i lokalpolitikken. Jeg mener at for pensjonister flest - og for folk i vanlige yrker - vil en rødgrønn regjering utgjøre en stor fordel. Ernas regjering har i samarbeid med Stortinget hatt en ganske heldig hånd med tiltak mot koronaviruset, men den nåværende regjering fører etter min mening ikke en politikk for utjevning og trygghet for folk flest og for sårbare grupper.

Statsministeren i en rødgrønn regjering må ubetinget bli erfarne Jonas Gahr Støre. Arbeiderpartiet og Senterpartiet har vært ganske jevnstore på meningsmålingene de siste månedene. Arbeiderpartiet vil ganske sikkert komme i front i god tid før valget.

For øvrig vil SV uten tvil foretrekke Støre framfor Trygve Slagsvold Vedum. Jeg er skuffet over at Vedum ikke vil nevne at SV bør ta del i en rødgrønn regjering. Blide Vedum er for vag og upresis, han vil være taktisk. MDG og Rødt vil neppe ønske en statsminister fra Senterpartiet.

Som medlem av LO vil jeg sterkt støtte vår LO-leder Hans-Christian Gabrielsens syn om at det må bli en rødgrønn regjering med Jonas Gahr Støre i ledelsen.

Vi - LO-medlemmer - må stå opp for en rødgrønn regjering med Ap, Sp og SV. Og med Arbeiderpartiets leder som statsminister.