(Nidaros) – Som taxisjåfør møter jeg tre typer folk. De fleste er veldig greie, noen er helt ok, mens andre oppfører seg helt forferdelig, sier taxisjåføren.

Han gikk på vakt klokka 12 en lørdag i oktober. På morgenkvisten ble han stoppet av noen som ønsket seg hjem.

Denne mannen må nå møte i retten, med totalt seks tiltalepunkter.

Ved en rundkjøring stoppet Shafii bilen.

– Han ropte at han skulle bæsje i bilen. Jeg trodde det var tull, og var veldig usikker på hva jeg egentlig skulle gjøre. Jeg har aldri opplevd lignende.

Drapstrusler og hatytringer

Men mannen tullet ikke. Han tok av seg buksa, og gjorde fra seg i bilen.

– Noen sovner i taxien, andre glemmer adressen, men dette har jeg aldri opplevd før. Det er ikke til å tro, sier Shafii.

Mannen som må møte i retten tidlig i desember, hadde ifølge Shafii også kniv på seg. Han skal også ha løftet opp en steinplate og ropt til taxisjåføren at han skulle drepe ham.

Han skal også ha kalt Shafii «jævla neger».

– Han hadde kniv, så jeg kunne ikke gjøre så mye, sier Shafii.

Les også: Den norske landslagstreneren ble gjengvoldtatt. Slik tok hun hverdagen tilbake

Han forteller at han som taxisjåfør noen ganger blir utsatt for rasisme, men ikke veldig ofte.

– Folk er stort sett snille. De som ikke er det, og sier stygge ting, bryr jeg meg ikke så veldig mye om. Som taxisjåfør er man nødt til å tåle en del. Stygt språkbruk går inn det ene øret og ut det andre, sier Shafii.

Syklet seg inn i situasjonen

Mia Enger Johansen (21) var på vei til treningssenteret da hun havnet mitt i denne situasjonen.

– Han prøvde å urinere på meg, men jeg kom meg unna. Litt lenger ned i gata møtte jeg taxisjåføren, sier Mia Enger Johansen som sto på sparkesykkel da hun opplevde dette.

– Jeg så mannen gjorde noen rare bevegelser, og han kom løpende mot meg på et tidspunkt. Da tilkalte jeg politiet, sier hun.

Da politiet var på stedet, så hun en kniv som lå på veien.

Les også: Flyvertinne: – Disse passasjerene hater vi aller mest

– Jeg var stressa da det pågikk, men innså ikke før etterpå at det var ganske dramatisk, sier hun.

Etter hendelsen kjørte taxisjåføren Shafii videre med avføring i baksetet. Siden det var søndag, og vaskeriene var stengt – måtte han vaske opp selv.

– Jeg kunne ikke vente flere dager på å få bilen ren igjen. Jeg er nødt til å jobbe, og tok en grundig vask selv, sier han.

Tiltalt for trusler

En måned før denne hendelsen skal den tiltalte mannen ha truet en politibetjent med vold. Foranledningen var at siktede ble gitt et pålegg av politiet om å forlate Trondheim sentrum en natt til mandag.

Mannen ble så innbrakt til arresten, og i legevaktsjekken ble neste tiltalepunkt til. Det ble funnet et knokejern i skoen til siktede, som er brudd på våpenloven.

Et par uker etterpå var mannen igjen i politiets søkelys. I forbindelse med arrestasjon skal siktede ha truet to nye politibetjenter. Den ene skal ha blitt truet med at siktede sa at han hadde familie i politiet som kunne ta fra betjenten jobben og at de som påførte siktede smerte skulle få det samme tilbake.

Les også: Slakter Grandiosa-stunt: – 100 prosent feilslått

Nidaros har vært i kontakt med Frode Wisth, som er mannens advokat. Han sier til Nidaros at han ikke har en kommentar til saken. Wisth forteller at hans klient heller ikke ønsker å kommentere denne saken.

Mannen må 7. desember møte i Trøndelag tingrett tiltalt for følgende:

  • Straffeloven § 155: for ved trusler å ha påvirket en offentlig tjenesteperson til å foreta eller unnlate å foreta en tjenestehandling eller hindret en slik handling, eller søkt å oppnå dette, eller gjengjeldt en tjenestehandling. Strafferamme på inntil tre års fengsel.
  • Straffeloven § 185: for forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig å ha satt fram en diskriminerende eller hatefull ytring. Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse. Strafferamme på inntil ett års fengsel.
  • Straffeloven § 263: for i ord eller handling å ha truet med straffbar adferd under slike omstendigheter at trusselen var egnet til å framkalle alvorlig frykt. Strafferamme på inntil ett års fengsel.
  • Politiloven § 30: for å ha unnlatt straks å rette seg etter pålegg gitt av politiet. Strafferamme på inntil tre måneders fengsel.
  • Våpenloven § 39: for å ha innehatt slåsshanske. Strafferamme på inntil tre måneders fengsel.
  • Straffeloven § 353: for å ha tilsmusset en gjenstand som tilhører en annen. Straffes med bot.