Juni har vært en god måned for SIL’s unge svømmeren.

Første helgen i juni deltok Ane Elisabeth Berg Svendsen på Årsklassemesterskapet (ÅM) som gikk av stabelen på Lambertseter i Oslo. LÅMØ, Landsdels årsklassemønstring, er en årlig konkurranse i hver landsdel, der de 24 beste konkurrerer mot hverandre i øvelsene:

  • 400 m fri
  • 100 m butterfly
  • 200 m bryst
  • 200 m rygg
  • 200 m medley

- Det er de totalt 30 beste fra alle landsdeler som kvalifiserer til ÅM, og for første gang på flere år kvalifiserte altså en Sarpsborg IL svømmer i jenter 2006-klassen til årets ÅM. Berg Svendsen gjorde en hederlig innsats, og vi i Svømmegruppa gleder oss til å se hva fremtiden bringer for Ane, skriver klubben i en pressemelding.

Vant sølv

Lørdag 18. juni arrangerte Fet Svømmeklubb og Sørumsand IF UM oh Masters NM Open Water. Open Water er en konkurranse som foregår i åpne vann som sjøen, innsjøer og elver, og UM-konkurransen i helgen ble arrangert i Heiavannet i Lillestrøm kommune med et 3000m løp.

- SIL svømmeren Mattis Elias Tjernsbekk har det siste året vist en flott utvikling, og deltok i helgen på sitt første UM Open Water der han reiste hjem med en sølvmedalje rundt halsen. Det blir spennende å se hvilke resultater Mattis vil oppnå i konkurransene som venter til høsten, står de videre.

Det meste av konkurranser denne sesongen er nå unnagjort, og tradisjonen tro tar nå det meste av Svømmegruppa sommerferie.

Siste post på terminlista er sesongens store høydepunkt, NM langbane i Kristiansand 7.-10. juli. I år sender SIL hele syv svømmere til NM.