(Sandefjords Blad): Nå vil hun hjelpe til å selge en Fazer-kopp som er helt original og urørt. Hun har lagt den ut på Finn, og har så langt fått mye respons.

– Alle vil ha den, men den er dyr. Jeg ser at flere kommenterer at den er for dyr, men det bryr jeg meg ikke noe om, sier hun, og legger til:

– Det er ingen som klager over at et Munch-bilde er dyrt. Jeg er selv en storsamler av mummikoppene og har nesten alle koppene i min samling. Det er spennende å ha så mye penger i skapet som man kan drikke av, sier hun og ler. Jeg er heldigvis ikke alene om dette. Fenomenet har jo holdt på siden 90-tallet. Det har blitt virkelig stort, sier hun.

Interesse under pandemien

Hun har selv kopper som har en snittpris på en 1.000-lapp. Samlerobjektet har blitt mer og mer populært. Selv moren hennes fra Andebu er også en ivrig samler.

Selv ble hun veldig interessert i dette fenomenet under pandemien.

– En kopp lå ute på Finn til en prisantydning på 110.000 kroner. Det var jo helt sjukt, tenkte jeg, så da skal jeg få tak i noen selv, forteller hun.

Og mange kopper har det blitt for Stokke jenta.

– Jeg sparer på de nå, så kanskje de blir mer verdt etter hvert. Dette har jo blitt større og større, men man har jo ingen garanti, sier hun.

Populære spesialutgaver

Koppen Silje ønsker å selge er en kopp som ble laget spesielt til fabrikken Fazer i Finland. Den er produsert i 400 eksemplarer, hvorav 20 av dem ble gitt til noen ansatte som jobbet der. Resten ble kun solgt i fabrikkens egen kafé. De sjeldne koppene har aldri blitt solgt i vanlige butikker.

Det finnes i tillegg en rekke spesialutgaver og årlige sesongkopper som selges vinter og sommer. Disse koppene, som det kan være vanskelig å få tak i, er spesielt populære blant samlerne.

Den aller første koppen ble produsert i 1990. Deretter er det kommet nye varianter på løpende bånd, og flere samlere har kastet seg på Mummi-trenden. For ordens skyld så kan du få kopper ned til 140 kroner i vanlige butikker. Kanskje blir de mer verdt i fremtiden?

Lokkes av penger

– Det er mange som selger fordi det er mye penger i det. Jeg tror at det er pandemien som har gjort folk helt sinnssyke. Mange bruker penger på dette i stedet for reiser. Det er jo veldig sosialt. Man kan skrive med andre mummikopp-samlere. De er faktisk veldig hyggelige mennesker, sier hun.

– Jeg har 150 kopper. Jeg sparer opp penger og så unner jeg meg en kopp nå og da.

Ifølge Silje så gikk en annen unik mummikopp for 255.000 nylig. Det var en kopp med en svømmende mummi som illustrasjon.

Det finnes samlermiljøer over hele verden, og bare i Norge er det flere ulike samlergrupper blant annet på Facebook. Koppene finnes i 110 varianter.