– Dette skal være en folkefest. Alt ligger til rette for det, sier ordfører Martinsen-Evje.

Han er for fullt i gang med forberedelsene til SA-løpet, som i år arrangeres i Kulåsparken den 30. april. Ordføreren røper at han allerede har vært ute og testet den nye løypa.

– Det er en fin løypa, som ikke er for krevende. Så er det mye fint å se på underveis i løypa og. Så dette kan være en veldig fin mulighet for alle til å komme seg ut og mosjonere litt.

For alle

SA-løpet har historisk sett vært en fin tradisjon på 1. mai, der folk i alle aldre og all fysisk form kan delta. Martinsen-Evje er klar på at du ikke trenger å være toppidrettsutøver for å prøve deg på den fem kilometer lange løypa.

– Det viktigste er helt klart å delta. Dette er for alle. Samtidig, når du melder deg på et slikt løp så blir det jo fort at du må forberede deg litt. Det er det lille sparke noen kanskje trenger for å begynne å mosjonere litt.

Thorbjørnsen er helt enig.

– Slik jeg har oppfattet det, så er dette en tradisjon alle er med på. Det er og skal være et lavterskel løp å være med på. Så jeg håper alle vil være med. Uansett om du bare vil ha det gøy, eller om du vil slå en rekord eller hva som helst.

Ettersom løpet normalt har blitt arrangert 1. mai, vil dette være politikernes første mulighet til å delta i SA-løpet. Det er noe de begge ser frem til.

– Jeg har alltid hatt lyst til å være med, sier Martinsen-Evje.

Han ønsker også at arrangør, Trøsken IL, skal få det de fortjener.

– Det er viktig å heie litt på Trøsken IL og, som faktisk arrangerer dette. Det flere som melder seg på, det bedre blir det for dem og.

Ingen pallplass

Selv om både ordføreren og Thorbjørnsen er meldt på til løpet, velger de å legge forventningene til seg selv så lavt som mulig.

– Det blir ikke noen pallplassering. Noen kommer nok til å løpe dobbelt så fort som meg, sier Martinsen-Evje med et smil.

Thorbjørnsen føyer seg på.

– Vi får representere vanlige sarpinger vi, sier hun.

Det viktigste for den politiske duoen, er at så mange som mulig melder seg på, slik at Kulåsparken kan få den folkefesten den fortjener.

– Nå er det ikke på 1. mai, og det har ikke vært arrangert de siste årene. Så nå er det ekstra viktig at folk melder seg på, så det blir litt oppmerksomhet rundt denne fine tradisjonen igjen. Det viktigste er at det blir gøy, at det er ute og at vi kan komme sammen igjen, sier Martinsen-Evje.