Sterk lagsjakk av Sarpsborg

STERK ÅPNING: Bård Fjellengen og Sarpsborg Sjakklubb hadde en sterk åpning i helgen på årets sjakksesong.

STERK ÅPNING: Bård Fjellengen og Sarpsborg Sjakklubb hadde en sterk åpning i helgen på årets sjakksesong. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sarpsborg Sjakklubb åpnet i helgen med seier og uavgjort i de to første matchene i Østlandsseriens 1. divisjon, det nest øverste nivået innen lagsjakk i Norge.

DEL

Her møter lagene hverandre på fem bord der hvert lag har én spiller på hvert bord. De individuelle resultatene blir så lagt sammen. Det er ti lag i serien.

Lørdag gjestet Hønefoss' førstelag Sangerhuset, Sarpsborg Sjakklubbs «hjemmebase». Her så det ut til at gjestene skulle stikke av med seieren, men da haldenseren Frode Ryan Lund på Sarpsborgs tredjebord greide å snu en nesten håpløs stilling til seier i sitt parti, endte matchen uavgjort 2,5 – 2,5. En opptur for sarpelaget.

Og godfølelsen tok de med seg til Oslo på søndagen, der førstelaget til SOSS – i utgangspunktet en klubb for sørlandsspillere i hovedstaden – var favoritter i oppgjøret mot Sarpsborg. Men gjestene fra Østfold var sterke på alle bord og dro hjem lagseieren med 3,5 – 1,5 uten tap i noen av partiene. Frode Ryan Lund vant igjen, denne gang mot sterke Nina Koskela. På femte bord imponerte Bård Fjellengen, årets klubbmester i Sarpsborg Sjakklubb, med en klar utspilling av motstanderen. På de to øverste bordene stilte Sarpsborg sterkt i seriesjakken med mesterspillerne Joachim Solberg og Øivind Johansen.

Artikkeltags