12. mars 2020 går regjeringen ut med nedstenging av Norge på grunn av koronaviruset - dette viruset som viser seg å være et virus som sørger for lockdown i mange land.

Sarpsborg stenger ned skoler, barnehager og frisører og så videre.

Nå har vi fått smitten på veldig nært hold her i Sarpsborg, og jeg lurer da på en ting: Har vi lært noe på veien siden vi ikke stenger skoler og barnehager, eller skal vi gamble med helsen til våre barn og eldre her i byen?

Jeg skjønner ikke hvorfor Sarpsborg kommune ikke tar grep og stenger ned skoler og barnehager i 14 dager slik de gjorde i Indre Østfold. Der fungerte dette meget bra, og de fikk kontroll på viruset ganske fort.

I dag så finnes det skoleungdom med karantene som beveger seg fritt. Er det å ha kontroll på smitten? Synes det er rart at vi nå skal gamble med dette når viruset tidligere har sørget for lockdown i mange land.

Her mener jeg Sarpsborg kommune må ta sitt ansvar og vise handlekraft overfor alle i skoler og barnehager og for ikke å snakke om de i helsesektoren.

Hver og en av Sarpsborg kommunes innbyggere må ta sitt ansvar og gjøre sitt til at dette viruset ikke sprer seg mer, og her mener jeg at kommunen må ta sitt ansvar og ikke sitte på gjerdet.

Hvordan skal vi få bukt med dette så lenge skolebusser over hele landet fylles til randen av elever og folk som skal på jobb ?

Nå kreves det ekstra handling, herr ordfører, og ikke minst ryggrad.

NB! Vask hender og hold avstand til hverandre og unngå store folkemengder.

Vi i FNB Sarpsborg mener noe må gjøres angående overfylte skolebusser.