Gå til sidens hovedinnhold

– Skatten på hjemmet ditt må bort!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Din bolig er ditt hjem, og ikke et skatteobjekt. Derfor vil vi i Fremskrittspartiet fjerne kommunenes mulighet til å ta inn eiendomsskatt.

Eiendomsskatten er godt utbredt i Østfold, og det er de som har aller minst som betaler den største prisen. Den tar ikke hensyn til boligeierens inntekt, gjeld eller betalingsevne. Om en er arbeidsledig eller i perioder har lavere inntekt, løper eiendomsskatten videre som før. Eiendomsskatten tar heller ikke hensyn til om boligen er nedbetalt eller om en har måttet ta opp store lån for å betale for boligen. Derfor rammer den skjevt og usosialt, og er ekstra tung å bære for unge i etableringsfasen, uføre og minstepensjonister.

Les også

– Venstresiden vil flå vanlige folk

Mange kommuner påstår at de er avhengig av eiendomsskatten for å levere gode tjenester til innbyggerne. Det er feil. Først og fremst fordi kommune-Norge nå går med rekordoverskudd. Innbyggere betaler tusenvis av kroner i eiendomsskatt samtidig som kommunen de bor i setter penger på bok.

For det andre får kommunene overført penger fra staten for å levere tjenester som skole, barnehage og eldreomsorg til sine innbyggere. Men vi vet at kommunen bruker penger på helt andre ting en primæroppgavene.

Les også

– Frp vil fjerne eiendomsskatt fra 2024

Det er også et betydelige effektiviseringspotensial i kommunene. Senter for økonomisk forskning (SØF) har gjort beregninger for effektiviteten i de kommunale tjenestene. Denne viser at Sarpsborg har et potensial på hele 25 prosent. Ressursbruken kan med andre ord reduseres med 25 prosent uten at tjenestene reduseres dersom Sarpsborg skulle bli like effektive som de mest effektive kommunene.

Innbyggerne er de som betaler prisen for ineffektivitet og sløseri. Frp har fått gjennomslag fra å redusere eiendomsskattesatsen fra syv til fire promille. Vi er klare til å kjempe for å fjerne eiendomsskatten helt etter valget 13. september!

Les også

To sarpinger på FrPs nominasjonsliste

Kommentarer til denne saken