Kjededirektør Karl Ekornes bekrefter ovenfor E24 at det dreier seg om bemanning i varehus.

– Vi opplever en relativt kraftig nedgang i markedsomsetning i januar og tilpasser kostnadene til situasjonen, sier han til nettstedet E24. han sier ingen ting om hvor mange som vil bli berørt.

– Det er store variasjoner innad i kjeden. Det er en pågående vurdering. Konklusjonen på antall og hvem det gjelder, blir i slutten av neste uke, uttalte Ekornes forrige uke.

Skeidar har ett utsalg i Sarpsborg, på Tunejordet. Den tradisjonsrike butikken hadde en omsetningsøkning fra 2020 til 2021, men har ikke offentliggjort resultatene for 2022.

I 2021 omsatte butikken på Tunejordet for 33,4 millioner og leverte et overskudd før skatt på 2,5 millioner kroner.

Det er fortsatt ukjent om butikken i Sarpsborg vil bli berørt.

– Vi har ikke anledning til å dele ytterligere detaljer om hvordan enkelte varehus berøres i en pågående prosess. Vi gjør oppmerksom på at det i enkelte medieoppslag kan fremstå som at de ansatte ikke var informert om prosessen før saken ble kjent i media. Vi presiserer at informasjon om nedbemanning ble gitt lokalt i berørte varehus før dette, sier Ekornes til Moss Avis.

Han poengterer for avisen at de skal ta vare på de ansatte på best mulig måte i en vanskelig situasjon.

– Vi er veldig lei oss for hvordan dette rammer den enkelte.

Skeidar Sarpsborg eies av Skeidarliving Group AS som igjen i all hovedsak eies av den tidligere fotballspilleren Martin Andresen fra Moss.