Knall og fall på ski

IHERDIG: Sergei Duque (16) synes de norske skiinstruktørene var flinke selv om det endte med et par fall.

IHERDIG: Sergei Duque (16) synes de norske skiinstruktørene var flinke selv om det endte med et par fall. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Denne uka har St. Olav videregående skole hatt besøk av 18 spanjoler i et internasjonalt samarbeid. Med skiløyper i Kulåsparken var det ingen tvil om at de måtte prøve seg med ski på beina.

DEL

Etter Kulåssprinten var det ikke til å unngå at de spanske utvekslingsstudentene ble tatt med ut i skiløpene. Idrettselevene Halfdan Lille-Schulstad, Petter Grønmyr og Petter Nikolai Pettersen sto for skikurs og utstyret fikk spanjolene lånt av Kirkens Bymisjons Skattekammer.

– Dette er den første gangen jeg står på ski. Det var vanskelig i starten, men når man vender seg til det så er det veldig gøy, gliser Sergei Duque.

– Jeg har gått på tryne tre, fire ganger nå. Alltid på samme sted også, det er vanskelig med nedoverbakke.

Kvelden i forveien hadde de spanske studentene fått med seg folkefesten i Kulås.

– Vi var her og så konkurransen. For oss var det ikke så stort å se skistjernene, ettersom vi aldri hadde hørt om dem. Ski er ikke så populært i Spania, men det var kjempegøy å se på konkurransen, forteller Duque.

– Da jeg så på de skiløperne i går så det lett ut å gå på ski, men når jeg prøver det i dag innser jeg at det var feil, ler Ana Perez. Som de fleste andre har heller aldri hun stått på ski før.

Internasjonalt samarbeid

I løpet av den uka de har vært her har de spanske studentene fått opplevd mye i den norske skolen.

– Skolen er forskjellig fra det vi er vant til. Systemet er helt annerledes og selve skolen er mye større. Etter å ha vært på toalettet en gang gikk jeg meg vill på vei tilbake til klasserommet. Heldigvis er alle de norske kjempe hyggelige og hjalp meg finne tilbake, ler Duque.

Videre forteller han at de har vært med i flere spansktimer, slik at de har fått snakket spansk med norske elever.

– Spanjolene har gjort mye denne uka: De har vært med i spansk og engelsktimer, vært rundt i Østfold på sightseeing, vært på Nobels Fredssenter og vært hjemme hos familiene til noen av elevene på middag, forteller idrettslærer Inger-Lise Olsen.

Helsefremmende skole

Samarbeidet startet med at St. Olav søkte internasjonaliseringsmidler fra Østfold fylkeskommune. Under samarbeidet har det vært elever fra den videregående skolen på besøk hos spanjolene ved deres skole i Barcelona.

– Det ligger en del «go' vilje» bak dette prosjektet, for vi fikk ikke all verdens støtte. Likevel har det vært gøy for alle involvert. Derfor er vi ekstra takknemlige for at vi har fått låne ski av Skattekammeret, sier Olsen.

– Det at vi går på ski i dag er todelt. De får oppleve norsk kultur på nært hold, men det er også en del av at St. Olav er en helsefremmende skole. Vi gjør tiltak for å få unge i aktivitet, avslutter hun.

Artikkeltags