– De to damene fra henholdsvis Nashville og Chicago er i verdensklasse i sin sjanger. Nå turnerer de med 18 konserter på tre uker med lokale kor i hele Sør-Norge fram til 22. mars, opplyser leder i Skjeberg kirkekor, Arild Ravneng til Sarpsborg Arbeiderblad.

56 år gamle Angela Primm trollbandt publikum fra første strofe, opplyser han.

Rutinert gospelsanger

– Med sin kraftfulle stemme og smittende latter tok det ikke lang tid for henne å få både kor og publikum i sin hule hånd. Hun la ikke skjul på at hovedmålet med konsertene er å forkynne Bibelens Jesus som verdens frelser. Og det kom tydelig fram i både sangtekster og måten hun bandt det hele sammen på, sier Ravneng.

De bortimot 50 sangerne i korene har forberedt seg til konserten siden nyttår. Primm er en rutinert og dyktig gospelsanger, bosatt i Nashville, Tennessee, hvor hun leder sangen i den lokale kirken.

 

Harris er kjent for dem som synger i gospelkor. Fra 1978 og fram til 2008 var hun Jessy Dixons faste pianist når han var i Norge, hvor de gjennomførte mer enn 500 konserter.

– Ypperste klasse

– Og det er ingen tvil om at den 71 år gamle pianolæreren har tilbrakt mange timer ved pianoet. Hun tryllet fram den ene svingene gospellåten etter den andre, og hun trengte ingen andre instrumenter ved siden av for å skape musikk av ypperste klasse, understreker lederen.

 

– For oss i koret har det vært en fantastisk opplevelse. Vår dirigent Britt Marlene Sørli har øvd inn seks sanger med oss den siste tiden, som vi sang sammen med Angela og Elsa. Artistene framførte selvsagt også mange andre sanger. Det var stor stas at publikum skjønte hvem som kom, og fylte hele Skjeberg kirke denne kvelden. Hvis vi får en slik mulighet igjen, kommer vi helt klart til å gripe den, avslutter Arild Ravneng.