Gå til sidens hovedinnhold

Helena (30) innsatt som ny prest i Ingedal

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter sju års studier har Helena Isebakke fått jobb rett i nærheten av hjemmet i Løkkevika. Søndag ble hun høytidelig vigslet som prest av biskop Atle Sommerfeldt.

Helena Isebakke fra Løkkevika er nå innsatt som prest for Den norske kirke i Søndre Skjeberg sogn. Hun vil hovedsakelig holde til i Ingedal kirke og Ullerøy kirke, hvor hun skal vikariere som prest i ett år fremover.

– Jeg er kjempeglad, og Ingedal er en fin kirke for førstegangstjeneste. Her er jeg kjent, forteller en spent Helena som før ordineringen rekker å ta en prat med avisa.

Helena Isebakke bor sammen med sin ektemann i Løkkevika, hvor de blant annet har blåst nytt liv i den lille forretningen Løkkevika Handel. For sju år siden begynte hun på Menighetsfakultetet i Oslo.

– Da jeg starta med studier visste jeg ikke at det var prest jeg ville bli. Men jeg var glad i filosofi, og likte å gå i kirken. Underveis fikk jeg prøvd meg i rollen som prest og fant det meningsfylt.

Søndag var det kveldsgudstjeneste i den lille, men sjarmerende kirken i Ingedal, og på plass var blant annet prost, representanter fra Menighetsrådet og biskop Atle Sommerfeldt. Det var sistnevnte som utførte den høytidelige ordinasjonen. Som vigslet prest kan Helena blant annet døpe, vie og utføre nattverd.

– Jeg er glad i mennesker, og denne jobben kjennes givende. Jeg gleder meg til å ta del i de store hendelsene i menneskers liv, forteller Helena.

At hun skulle få jobb så nærme hjemmet i Løkkevika var ingen selvfølge, og måtte som alle andre nyutdannede søke om område hun ville jobbe i.

– Østfold og Akershus er populært område å søke jobb som prest. Man må være villig til å flytte litt på seg. Men det kjennes godt å bo i Løkkevika og jobbe her. Jeg ønsket noe nært, og å kunne engasjere meg i nærmiljøet. Jeg har jobbet her et par uker nå, og liker måten det drives trosopplæring på her. Jeg er veldig positiv, avslutter den nyinnsatte presten med et smil.

Jeg ønsket noe nært, og å kunne engasjere meg i nærmiljøet

Helena Isebakke

Kommentarer til denne saken