Redningsskøyta får fast base i Skjebergkilen

FAST BASE: RS sentralt har bestemt at Skjebergkilen blir fast base for Redningsselskapet.

FAST BASE: RS sentralt har bestemt at Skjebergkilen blir fast base for Redningsselskapet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Prøveperioden er over og endelig har Redningsselskapet sentralt bestemt seg for at Skjebergkilen blir fast base.

DEL

RSRK Skjeberg har fått en perfekt beliggenhet i Skjebergkilens Marina, som nå blir en fast base for redningsskøyta.

Prøveperioden er over

Prøveperioden i Skjebergkilen er over og RS sentralt har bestemt at det nå blir fast base, båt og mannskaper i Skjebergkilen i år.

– Navnet blir RSRK Skjeberg, forteller leder i RSRK Skjeberg, Geir Tore Kopperud i en e-post til Sarpsborg Arbeiderblad.

LEDER: Geir Tore Kopperud, leder i RSRK SKjeberg er godt fornøyd med at Redninsselskapet etablerer fast base i Skjebergkilen.

LEDER: Geir Tore Kopperud, leder i RSRK SKjeberg er godt fornøyd med at Redninsselskapet etablerer fast base i Skjebergkilen. Foto:

Skøyta har allerde ligget i Skjebergkilens Marina i et par sesonger, og nå skal det opparbeides et mannskap, rutiner på lik linje med andre faste baser i RS.

Fast mannskap

I tiden fram mot sommeren og båtsesongen skal RSRK Skjeberg opparbeide og etablere et fast redningskorps som skal ha fast vaktordning.

Målet er et fast mannskap og at basen i Skejberg skal være bemannet hver dag gjennom fellesferien.

Basen i Skjebergkilen skal bli en sekundær til hovedbasen i Moss, i tillegg til Horn Rescue som skal ligge i Skjærhalden på Hvaler.

Økte beredskapen i fjor

I fjor skrev SA at Norges raskeste redningsskøyte er planlagt stasjonert i Skjebrgkilen Marina fra og med sommeren 2017/2018. Og videre at RSRK Skjeberg og Østfold skulle øke beredskapen ytterligere langs Skjebergkilen før sommeren 2016.

Nå har altså RS sentralt bestemt at Skjebergkilen blir en fast base for Redningsselskapet.

I helgen skal RSRK Skjeberg trene og øve med mannskapene på Horn Rescue og Svenske sjøredningstjenesten i Skjærhalden på Hvaler.

– Målet er å være godt forberedt når båtsesongen starter opp til våren, skriver Kopperud avslutningsvis i meldingen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Artikkeltags