Gå til sidens hovedinnhold

Skjer det for lite her?

Artikkelen er over 1 år gammel

Lokalavisa Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sarpsborg skal ifølge samfunnsplanen være et bra sted å bo, jobbe og oppleve. Kanskje lokalavisa syns det skjer litt for lite her, og må gjøre beskrivelsen av politikken litt mer lik en såpeopera enn den egentlig er?

Som når de påstår at jeg i forrige kommunestyremøte brukte over halve taletida til å komme med stikk til den nye Sp-gruppa, spesielt varaordføreren? Det eneste jeg nevnte var at ho i likhet med meg hadde skrevet under innbyggerforslaget fra Rødt vedrørende barnetrygd. Det tok trulig under 5 sekunder. En ørliten påminnelse i all vennskapelighet.

Eventuelle senere «stikk» til Sp-gruppa var neppe tilfeldige bitre piller, men dreide seg om flere saker som hadde med jernbanen å gjøre, der jeg vel ikke var den eneste som ga uttrykk for skuffelse over at Sp og MDG ikke ville støtte innbyggerforslaget/Greåkercharteret som avtalt i valgkampen.

De satser heller på en overenskomst med et Arbeiderparti som faktisk har lova velgerne sine noe helt annet, og det er derfor vanskelig å stole på at den veien til Rett Linje vil føre fram. Jeg håper likevel det beste.

Som leder av programarbeidet i Sp forrige vinter kan det nok tenkes at jeg kommer til å passe litt ekstra på at Sp fører en politikk som ligner det vi gikk til valg på, og Sp-programmet vil være et viktig grunnlag i det jeg sjøl håper å bidra med i politikken framover.

Blant andre eksempel på overdramatisering fra avisa si side, kan nevnes overskrifta «Helge Skår har blitt personalsak i Sp». Det høres jo ikke bra ut, da må han vel ha gjort noe veldig galt. Men i hele Østfold Sp er det bare én ansatt; fylkessekretær Anne Koht-Nordbye. Er det ho som skal sparkes?

Nevnte varaordfører påstår å ha retta utsagnet til at det dreier seg om en «intern sak», noe som nok er langt riktigere, men som kanskje ikke høres like dramatisk ut. Uttrykket personalsak har til og med blitt videreformidla av NRK Østfold. Jeg var i god dialog med en journalist der både før og etter at dette ble spredd til hele Østfold, men til ingen nytte.

Rett før lokalvalget i 2019, var det en reportasje om en flokk politikere på tur i Kulåsparken. Tanken var å ha fokus på jernbanesaken. Det gikk nok ikke helt som politikerne hadde planlagt, men det gjorde utvilsomt Sarpsborg til et mer begivenhetsrikt sted, godt hjulpet av SA. Flere eksempel kunne vært nevnt.

Avisa påstår å bygge på «arbeiderbevegelsens ideer om frihet, demokrati og likeverd. Avisen skal drive saklig og uavhengig journalistikk» osv. ...

Jeg vil med dette anmode avisa om å begrense dramatikken til faktiske hendelser, og ikke prøve å konkurrere med filmindustrien eller det kommende regionteateret. Videreformidling av løgner og halvsannheter kan bidra til rykter, splittelse og mye elendighet, og feilvinkla presseoppslag kan påvirke valgresultatet. Håper SA slutter med sånt.

Kommentarer til denne saken