Elever markerte tusenårsjubileet

Fornøyd: Yasin Barwari (15) viser stolt frem hva han og flere elever har jobbet med de siste dagene for et fremtidsrettet Tune.

Fornøyd: Yasin Barwari (15) viser stolt frem hva han og flere elever har jobbet med de siste dagene for et fremtidsrettet Tune. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Elever ved Grålum ungdomsskole arrangerte ettermiddag-skole for foreldre og venner onsdag. Grunnen til dette var for å samle inn penger til Plan B Norge.

DEL

- Tidligere denne uken har vi hatt en ekskursjon til ulike historiske steder i gamle Tune kommune, sier lærer og primus motor Gunnhild Ristesund til SA.

- Vi har hatt utflukter til Tømmerrenna på Eidet, Sølvstufossen, Soli Brug og Tuneskipet, tilføyer hun.

Jobbet med historie

Forestillinger: I løpet av ettermiddagen ble det satt opp to forestillinger med mye humor og hisotriske innslag fra elevene ved de ulike trinnene.

Forestillinger: I løpet av ettermiddagen ble det satt opp to forestillinger med mye humor og hisotriske innslag fra elevene ved de ulike trinnene. Foto:

Videre har de ulike trinnene besøkt helleristiningene på Kalnes, Tune kirke, Tunevannet og Grålumstua.

Etter en slik tur fikk elevene fra 8- , 9- og 10-trinn beskjed om å lage ulike skulpturer, presentasjoner og forelesninger til den åpne dagen som fant sted på ungdomsskolen onsdag.

Elevene fra de ulike trinnene har jobbet etter en bestemt tidsretning.

- 8-klasse har jobbet med fortiden, 9-klasse har jobbet med nåtiden og 10-klasse har jobet med framtiden, forteller Ristesund.

Grålum ungdomsskole som er en av Sarpsborgs nyeste og flotteste ungdomsskoler har ca. 350 elever og 40 ansatte.

Hvert år gir skolen penger til den globale bistandsorganisasjonen Plan Norge, som driver utviklingsarbeid for å gi barn en bedre framtid.

- I foregående år har elever fått beskjed om å gå rundt som bøssebærere, men i år valgte vi å kombinere dette med Sarpsborgs tusenårsjubileum.

- Derfor inviterte vi heller til åpen dag, med historiske temaer om gamle Tune, samt at det ble kake, kaffe og loddsalg, sier hun.

Lagd presentasjon: Martin Molteberg Nicoliasen (t.v.), Ole K. Lundeby, Eimund Hansen og Svein Patrik Johansen (t.h.) hadde fordypt seg i historien rundt Grålumstua og omegn.

Lagd presentasjon: Martin Molteberg Nicoliasen (t.v.), Ole K. Lundeby, Eimund Hansen og Svein Patrik Johansen (t.h.) hadde fordypt seg i historien rundt Grålumstua og omegn. Foto:

Pengene går altså til Plan Norge, og Ristesund er veldig fornøyd med dagen.

- Oppmøtet har vært overveldende, og vi anser at vi har hatt cirka 700 mennesker innom ungdomsskolen her i løpet av ettermiddagen, fastslår hun.

Elevene koste seg

At det ble arrangert åpen dag og ettermiddagsskole på Grålum onsdag gjorde elevene ingenting.

15-åringen Yasin Barwari fra 10-trinn har jobbet med å utvikle framtiden på Tune og Grålum.

- Det er viktig å tenke langsiktig, og jeg syns det er moro å vise foreldrene hva vi har jobbet med de siste dagene. Jeg har truffet nye mennesker og forklart dem om prosjektet, sier han.

Martin Molteberg Nicolaisen (16), Eimund Hansen (16), Ole K. Lundeby (16) og Svein Patrik Johansen (15) har jobbet med Grålumstua sin historie.

- Det har vært interessant, og vi har lært mye. Vi får samtidig øvd på å presentere prosjektet for de besøkende, sier de.

Så det gjør ingenting at dere er på skolen hele ettermiddagen?

- Vi har fått en dag fri, så da gjør det ingenting, fastslår Svein Patrik.

Tuneskipet: Lvin Karey (t.v.) og Jon Henrik Aas fra 8-trinn har skapt tuneskipet i papp. - Det har vært både morsomt å utfordrende, sier de.

Tuneskipet: Lvin Karey (t.v.) og Jon Henrik Aas fra 8-trinn har skapt tuneskipet i papp. - Det har vært både morsomt å utfordrende, sier de. Foto:

Artikkeltags